Primarul nu credea în virus, dar a murit de COVID. Viceprimarul vrea acum să se vaccineze. „Și oamenii s-au speriat”

1 lună in urmă 16


Viceprimarul comunei vâlcene Stănești spune că „a început demersurile ” pentru a se vaccina anti-COVID și recunoaște, într-un reportaj la Digi 24, că a luat această decizie după decesul șefului său, primarul localității, care nu credea în existența virusului și nu a încurajat vaccinarea în comună.


Vicemprimarul comunei, Valerian Preoteasa, a relatat pentru Digi 24, că de pe patul de moarte, primarul le-a transmis angajaților primăriei să nu mai ia în glumă acest virus.


„Ne mai duceam și îi mai duceam, din când în când, medicația de care avea nevoie și chiar ne spunea «Fraților, nu este de glumit cu acest virus! Credeți-mă! Nu o luați în joacă, pentru că este un lucru care ne omoară pe toți!» Oamenii, sincer să fiu, s-au și speriat cu ce s-a întâmplat cu domnul primar și vor!”, a declarat viceprimarul pentru Digi 24.


Vestea că primarul Stăneștiului s-a stins din cauza virusului l-a pus pe gânduri pe viceprimar. Acesta spune că se gândește serios să-și administreze serul anti-Covid19.


Vicemprimarul comunei, Valerian Preoteasa. Digi 24

„Sincer să fiu, eu sunt în demersuri. Nu am făcut vaccinul până acum. Urmează. N-o să pot să mai stau fără, pentru că chiar îmi este teamă după ce s-a întâmplat. Oamenii, sincer să fiu, s-au și speriat cu ce s-a întâmplat cu domnul primar! Și vor să... Vor, vor”, a mai spus acesta.


Și ceilalți angajați s-au speriat. Localnicii care vin să-și rezolve problemele la primărie, comunică cu reprezentanții instituției din afara clădirii, printr-un geam.


„El, ca primar, trebuie să încurajeze toată comuna să facă vaccin. A zis că nu, că nu e bun”, spune o localnică, pentru Digi 24. „ Deocamdată nu m-am vaccinat. Sper că da. M-oi vaccina!”, spune o altă localnică. „N-am crezut. Dar acum, am văzut că așa e, are dreptate”, declară un alt localnic.


Alții au luat în serios boala încă de la început și așteaptă să se vaccineze și cu a treia doză.


„Primăria asta nu a vrut să se vaccineze! Ori n-au crezut, ori nu știu care a fost soarta. Nu s-a vaccinat primarul și nici ceilalți. Eu m-am vaccinat de 2 ori și aștept acum, în noiembrie, să mă duc să-l fac și pe al treilea. Domnule, poate toți luăm, dar poate scăpăm cu forme ușoare.”, spune un localnic.


Cel mai apropiat centru de vaccinare de comuna Stănești este în satul imediat următor. Potrivit cadrelor medicale de aici, centrul este mai mereu pustiu și, spun aceștia, mai puțin de 15 la sută din populațăia Stăneștiului este vaccinată, adică sub 150 de locuitori.


Foto: capturi Digi 24


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă