Primarul Nicușor Dan: „Bucureștiul are nevoie de CSM. E un brand pentru București!” + „Echipa de handbal costă 17-18 milioane de lei”

1 lună in urmă 5

Articol de - Publicat sambata, 03 aprilie 2021, 20:36 / Actualizat sambata, 03 aprilie 2021 20:44

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, 51 de ani, a asistat la primul său meci în Sala Polivalentă, CSM București - ȚSKA Moscova, 32-27. Le-a felicitat pe ”tigroaice” și a dat încă o dată asigurări că echipa va avea finanțare în continuare

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a fost prezent azi, în Sala Polivalentă, la meciul CSM-ului din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Echipa finanțată de Primărie a câștigat cu 32-27, iar Nicușor Dan le-a mulțumit fetelor pentru efortul depus. A vorbit după meci pentru Gazeta Sporturilor și cu privire la viitorul "tigroaicelor.

- Ați purtat noroc fetelor de la CSM, victorie la cinci goluri diferență. E primul meci urmărit de când sunteți primar?

- Nu nu, am mai avut meciurile cu Vâlcea...

- Mă refeream la faptul că e primul meci din tribună, ca spectator!

- Aaa, da! Lucrul cel mai important este că a fost o imensă dăruire din partea fetelor. Prima repriză extrem, extrem de bună, 20-12. Cât înțeleg eu din handbal, o ușoară cădere fizică în partea a doua. Una peste alta, țin să le mulțumesc fetelor pentru efortul depus.

- V-a plăcut vreo jucătoare anume?

- Da, mi-a plăcut interul dreapta, Lazovici. Cred că ea a fost cea mai bună.

- S-a tot vorbit de finațare, că va fi, că nu va fi. Ce puteți să ne spuneți?

- După cum știți, am făcut o vizită la club la jumătatea lunii decembrie, când era acea perioadă de incertitudine. Am discutat cu majoritatea consilierilor din Consiliul General, am promis că asigurăm finanțarea acestei echipe la nivelul pe care l-a avut anul trecut. În baza acestei promisiuni și a regularității plăților pe care noi le-am făcut, campania de transferuri a decurs normal, echipa aceasta și-a recăpătat credibilitatea față de jucătoare și față de impresari. Sper să intrăm în Final 4. În orice caz, am revenit în lumea handbalului.

- V-a plăcut la handbal, o să mai veniți?

- E păcat că nu putem juca și cu spectatori. Avem un mandat în față, e important ca această echipă să existe pentru că e un brand pentru București. Miza cea mai mare pentru mandatul meu este sportul pentru copii. Avem intenția să preluăm toate Cluburile Sportive Școlare, să fie în subordinea Primărie Capitalei și, imediat ce criza sanitară ne va permite, să dăm drumul la sportul de masă, să facem selecții în școli, campionate școlare. E bine că avem o echipă ca aceasta, care să-i stimuleze pe copii să facă sport.

- Se tot vorbește că bugetul CSM e prea mare, că Primăria ar trebui să investească în construcția unei săli proprii. Iar bugetul să fie mai mic. Ce părere aveți?

- Nu se poate. Echipa de handbal CSM București costă undeva, cu salarii, competiții, cu tot, la 17-18 milioane de lei. Iar o sală este peste 200 de milioane de lei.

- Oamenii se referă probabil la o sală mică, de 1.500, maximum 2.000 de locuri, în care să intre sportivii de la CSM București, copiii mai ales!

- Condițiile bugetare sunt austere pentru București în acest an din cauza cheltuielilor deplasate din anii trecuți, dar spre sfârșitul acestui mandat o să avem o Sală Polivalentă și pentru handbal și pentru marile evenimente sportive, culturale din București.

VIDEO + FOTO CSM București, pas uriaș spre Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin! Victorie impresionantă cu ȚSKA Moscova

Playtech: Țara care a OPRIT de urgență toate vaccinările cu AstraZeneca. Se fac investigații amănunțite după ce li s-a întâmplat mai multor oameni


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă