Primarul Mihai Chirica reacționează dur după votul „anti-Poli”: „USR-PLUS – PSD / Duc fotbalul din Iași în B!” + Reacție virulentă a lui Ciprian Paraschiv

2 săptămâni in urmă 25

La scurt timp după ședința extraordinară a Consiliului Local în cadrul căreia a fost respins proiectul de finanțare a clubului de fotbal Poli Iași cu suma de 390.000 de lei, primarul Mihai Chirica a reacționat dur. Prin intermediul unui comunicat, edilul îi acuză pe consilierii care au votat împotrivă ori s-au abținut că au îngropat fotbalul ieșean.

„În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local de miercuri, 7 aprilie, o nouă alianță a grupurilor de consilieri USR-PLUS și PSD a respins un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de 390.000 de lei pentru acoperirea unor cheltuieli urgente ale Asociației Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași.

Măsura era una de prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, clubul de fotbal fiind puternic afectat pe durata pandemiei.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat inclusiv în urma discuțiilor purtate în ședința ordinară a Consiliului Local de miercuri, 31 martie, în care o serie de consilieri USR-PLUS și PSD au solicitat o strategie de relansare a clubului de fotbal. Proiectul părea că are toate șansele să fie adoptat în condițiile în care, în ședința de luni, 5 aprilie, a Comisiei de Tineret și Sport a Consiliului Local, ședință în care a fost prezentată și o astfel de strategie, inițiativa primise aviz favorabil, cu sprijinul consilierilor PNL (11 voturi), PMP (2) și PSD (5).

Cu toate acestea, în ședința extraordinară de miercuri, 7 aprilie, cei 9 consilieri USR-PLUS și cei 5 consilieri PSD au decis să respingă acordarea sprijinului financiar pentru Asociația Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași. „Nici eu nu sunt mulțumit de activitatea conducerii executive a clubului de fotbal Politehnica Iași și am cerut o strategie de relansare și rezultate, nu pentru mine, ci din respect față de banii publici și pentru ieșenii care iubesc fotbalul.

Am explicat Consiliului Local că acest ajutor era o «gură de oxigen», aproape o ultimă șansă pentru ca Poli Iași să nu retrogradeze. Din păcate, astăzi am constatat cu tristețe că, în ciuda interesului mimat față de soarta clubului, consilierii USR-PLUS și PSD au ales politicianismul în locul responsabilității, iar ura față de primarul ales a îngropat Poli Iași. Nu vreau să folosesc sloganuri politice, dar aș vrea să le propun unul ieșenilor care iubesc echipa Iașului: «USR – PLUS – PSD / Duc fotbalul din Iași în B!»”, a declarat primarul Mihai Chirica printr-un comunicat

Președintele Ciprian Paraschiv, atac frontal la primarul Mihai Chirica, pe care îl acuză că a îngropat sportul ieșean

Ședința extraordinară a Consiliului Local Iași, în cadrul căreia a fost respinsă finanțarea clubului Poli Iași cu suma de 390.000 de lei, a reaprins scandalul în Copou.

Acuzat public de către primar în ședință (”Paraschiv trebuie să plece”), președintele echipei ieșene a reacționat printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ciprian Paraschiv îl acuză pe primar de faptul că a îngropat cinci echipe în mandatul său, iar acum o duce spre groapă și pe a șasea, cea de fotbal.

„Nu am pronunțat deloc critic numele de Mihai Chirica până acum, în speranța că îl voi duce pe calea cea bună și va înțelege măcar în ceasul al 12-lea că drumul pe care a ales să meargă în sportul ieșean este falimentar.

Ultima brumă de speranță s-a risipit, așa că hai să spunem răspicat lucrurilor pe nume! În mandatul dumnealui, Iașul a îngropat cinci echipe de primă ligă. Acum, se duce spre groapă și regele fotbal.

Asta pentru că domnul Chirica susține un Consiliu Director decrepit, cu care s-a întâlnit de nenumărate ori la palat, pe care l-a făcut să ia decizii care au aruncat clubul în haos. A rupt echipa de suporteri, de consilierii locali care nu-i sunt sub papuc, atitudinea sa inexplicabilă generând și acuze publice că e șantajabil de Adrian Ambrosie”, a scris președintele Paraschiv pe pagina sa de Facebook.

Oficialul (încă) al echipei din Copou a mai scris că a venit la Poli Iași chemat chiar de către primar, înainte de campania electorală. ”Eu nu am venit la Poli ca să sărut inelul, am venit să pun în practică experiența mea derulată la cel mai înalt nivel al fotbalului, în țară și Europa. Nu eu am bătut la ușă să vin la Iași, am fost chemat, coincidență, înainte de campania electorală, de domnul primar.
Am avut și reușite, și nereușite, dar, la fel ca anul trecut, salvam sigur echipa dacă eram lăsat în pace!

Acum intru în grupul unor nume imense ale fotbalului care nu au fost bune în Copou: Florin Prunea, Eugen Neagoe, Arcadie Zaporojanu (impresarul lui Mircea Lucescu), Tibor Selymes, Daniel Pancu, Andrei Cristea etc. Domnul primar rămâne cu Adrian Ambrosie și alte persoane cu probleme majore de competență, moralitate și verticalitate, care au o singură calitate. Nu spun că împăratul este gol!”, a completat Ciprian Paraschiv.

The post Primarul Mihai Chirica reacționează dur după votul „anti-Poli”: „USR-PLUS – PSD / Duc fotbalul din Iași în B!” + Reacție virulentă a lui Ciprian Paraschiv appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă