Primarul General al Capitalei a sesizat Parchetul în legătură cu decesul pacienților de la Babeș. Şi Poliţia Capitalei a deschis o anchetă

1 lună in urmă 26

De Monica Palade.
Publicat: 12.04.2021, 21:08.
Actualizat: 12.04.2021, 21:08

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat pe pagina sa de Facebook că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu situaţia de la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Victor Babeş.

Primarul General al Capitalei a sesizat Parchetul în legătură cu decesul pacienților de la Babeș. Şi Poliţia Capitalei a deschis o anchetă

"În această seară, din nefericire, au decedat în condiții neclare trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic în care vieți omenești au fost pierdute. Prezint condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi.

Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situație, fiindcă vinovații trebuie identificați și pedepsiți. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă era operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș, aflat în subordinea PMB și ASSMB.

Poliţia a deschis o anchetă

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Omoruri, sub coordonarea unității de parchet competente teritorial, a declanșat cercetări cu privire la decesul celor trei pacienți aflați ăn unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul Babeș.oliţ

Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul. Trupurile neînsuflețite urmează a fi ridicate și transportate la INML în vederea efectuării necropsiei, precizează Poliția Capitalei.

Trei morţi din cauza unei defecţiuni

O defecțiune la instalația de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeș a dus la decesul a trei pacienți. Alți cinci pacienți au fost transferați. Unitatea mobilă a fost pusă în funcțiune sâmbătă după-amiază și are o capacitate de 8 pacienți.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

    Citeşte Articolul Întreg pe Sursă