Primarul Fritz, după ce s-a abținut la vot: Salut continuarea carantinării/ Îl susţin pe ministrul Vlad Voiculescu în iniţiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare

4 săptămâni in urmă 6

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR), a transmis, printr-un mesaj pe Facebook, că ”salută” decizia de continuare a carantinării municipiului deși sâmbătă s-a abținut la votul în cadrul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiș.

Continuarea carantinării a picat la nivel local pentru că nu au fost întrunite 2/3 din voturile necesare în cadrul CJSU, astfel că restricțiile urmau să fie ridicate începând cu luni dimineață, ora 00:00.

Fritz a mai spus că, din punctul său de vedere, propunerea DSP de a continua carantinarea doar pentru o parte din zona metropolitană era ”ilogică și de neexplicat”:

”Politizarea carantinării aici, la Timișoara, a dus la blocajul din CJSU și de aceea decizia a fost luată de către Guvernul României, prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat. Salut hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU a argumentat-o și decis-o acum două săptămâni, pentru Timișoara și toate cele 4 comune periurbane. Am atras atenția ieri că modul în care se iau deciziile privind carantinare este viciat și lipsit de asumare”, a mai spus primarul Timișoarei.

Timișoara a revenit în carantină pentru 72 de ore, printr-un ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care a avut consultări cu Ministerul Sănătății.

Timișoara a intrat în carantină în 8 martie, cu 7,49 cazuri la o mie de locuitori, dar, cu toate acestea, incidența infectării a continuat să crească și după două săptămâni de restricții, depășind rata de infectare 8 la mia de locuitori.

Spitalele din Timișoara sunt pline cu pacienți cu COVID, iar autoritățile caută soluții pentru suplimentarea numărului de paturi de ATI.

Mesajul integral publicat de Dominic Fritz, referitor la continuarea carantinei:

”Îmi pare rău de incertitudinea prin care timișorenii au trecut în acest weekend și am un respect uriaș pentru eforturile până la limită pe care mulți le fac pentru a răzbi în aceste vremuri.
Carantinarea zonei metropolitane Timișoara este necesară pentru a preveni un colaps, altfel iminent, al sistemului sanitar. Alte variante de a opri creșterea rapidă a ratei de infectare din păcate nu există.
Propunerea DSP de ieri de a continua carantinarea doar pentru o parte din zona metropolitană era ilogică și de neexplicat. Politizarea carantinării aici, la Timișoara, a dus la blocajul din CJSU și de aceea decizia a fost luată de către Guvernul României, prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat. Salut hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU a argumentat-o și decis-o acum două săptămâni, pentru Timișoara și toate cele 4 comune periurbane.
Am atras atenția ieri că modul în care se iau deciziile privind carantinare este viciat și lipsit de asumare. Îl susțin pe ministrul Vlad Voiculescu în inițiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare: măsurile luate trebuie să fie clare, logice și predictibile.
Acum este nevoie să ne concentrăm toate forțele pe o campanie puternică de vaccinare. De poimâine, în Timișoara vor funcționa toate centrele de vaccinare și cu dozele noi vom deschide 20 fluxuri în plus față de cele existente. Tot marți voi prezenta două proiecte pilot, împreună cu Ministerul Sănătății, care ne vor permite să accelerăm și mai mult viteza de vaccinare și testare.
În același timp, avem nevoie urgent de un program național de susținere pentru afacerile afectate de măsurile de carantinare. În curând vor fi și alte localități în aceeași situație și suntem datori să susținem economia cu măsuri care ajută rapid.
Dezbinarea pe care o vedem în acestă pandemie este dureroasă, dar nu am nici un dubiu că, după ce se va termina, și se va termina, ne vom regăsi unii pe ceilalți în proiecte care ne duc înainte”, a postat primarul Timișoarei, duminică seară, pe Facebook.

sursa foto: USR

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă