Primarul Dominic Fritz a obţinut o prelungire a contactului de furnizare a gazului pentru Colterm și cere "demiteri de directori şi şefi"

1 lună in urmă 8

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 17:40

37 citiri

Primarul Dominic Fritz a obţinut o prelungire a contactului de furnizare a gazului pentru Colterm și cere "demiteri de directori şi şefi"

Primarul Dominic Fritz a anunţat vineri, 29 octombrie, că a reuşit, în urma unor negocieri intense purtate la Timişoara și la Bucureşti, o prelungire a contractului de furnizare a gazului pentru Colterm şi cere "chiar demiteri de directori şi şefi" din societatea de termoficare, care nu au asigurat comunicarea cu abonaţii şi informarea acestora în privinţa reînceperii furnizării căldurii.

Contractul va putea fi prelungit ulterior cu plata în avans, astfel că timişorenii conectaţi la Colterm vor avea apă caldă şi căldură şi în perioada următoare, timp în care Colterm şi Primăria Municipiului Timişoara continuă negocierile pentru o soluţie de achiziţionare a gazului pe termen mediu şi lung.

"Datoria mea ca primar este să deschid toate uşile pentru rezolvarea acestei crize pentru a rezolva problema încălzirii timişorenilor racordaţi la Colterm, la Bucureşti şi oriunde există o soluţie. Astăzi sunt la Bucureşti pentru a mă întâlni cu furnizori de gaz care vor să ajute Timişoara, după ce negocierile cu E.ON au eşuat. Sunt recunoscător celor care întind o mână de ajutor oraşului şi înţeleg perfect în ce situaţie suntem din cauza datoriilor istorice ale Colterm şi a crizei creşterii istorice a preţului la gaz", declară Dominic Fritz, într-un comunicat reemis AGERPRES.

Edilul adaugă că este în legătură permanentă şi cu Guvernul pentru a urgenta acordarea de sprijin financiar pentru Timişoara şi celelalte oraşe cu termoficări publice şi speră că acest ajutor va veni pentru că este pentru Timişoara şi celelalte oraşe mari din România.

Fritz subliniază că a avut o discuţie cu Ministrul Finanţelor, Dan Vâlceanu, despre posibilitatea acordării de urgenţă a unui credit din Trezorerie.

"Echipele Primăriei lucrează acum cu cele ale Ministerului de Finanţe pentru concretizarea acestei variante. Îi mulţumesc pentru sprijin şi lui Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean. În momente complicate putem să acţionăm împreună în beneficiul timişorenilor", punctează edilul.

În legătură cu deficienţele apărute în ultimele ore la CET Sud, care au întârziat furnizarea agentului termic către populaţie, în condiţiile în care alimentarea cu gaz a început, primarul Dominic Fritz cere managementului Colterm să fie proactiv în comunicarea cu abonaţii.

"Managementul Colterm are datoria să comunice cetăţenilor racordaţi la sistemul public de termoficare orice informaţie de interes pentru ei, fie aceasta o veste bună sau rea. Este o chestiune de responsabilitate faţă de oamenii care plătesc facturile şi aşteaptă de la Colterm să fie ţinuţi la curent cu ce se întâmplă. Cer managementul Colterm să identifice responsabilii pentru eşecul comunicării către cetăţeni a informaţiilor legate de reînceperea furnizării de agent termic şi să ia măsuri, chiar dacă acestea înseamnă demiteri de directori şi şefi. Primarul nu este purtătorul de cuvânt al Colterm, chiar dacă este o companie publică locală. Compania are angajaţi şi responsabili şi trebuie să-şi facă treaba fără să le spun eu", a declarat Dominic Fritz.

Citeste si:

 "Sistemul va funcţiona doar la un nivel minim"

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă că s-a semnat contract de furnizare a gazelor pentru termoficare, dar doar până luni, 1 noiembrie Primarul municipiului Timişoara,...

Primarul Dominic Fritz anunță că repornește încălzirea, dar cu porția. "Populaţia va primi căldură doar noaptea, spitalele non-stop"

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a precizat, miercuri, 27 octombrie, că un contract de urgenţă este semnat cu un nou furnizor de gaz, urmând ca societatea Colterm,...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă