Primarul din Halle a fost suspendat din cauză că s-a vaccinat peste rând

1 săptămână in urmă 12


Consiliul orașului Halle, landul Saxonia-Anhalt, Germania, a decis joi, 8 aprilie, cu 34 voturi pentru și 13 voturi contra, suspendarea primarul Bernd Wiegand, 64 de ani, acuzat că s-a vaccinat peste rând, în ianuarie, scrie Bild.


Wiegand, doctor în Drept, a primit în ianuarie o doză de vaccin, deşi în acea perioadă accesul le era rezervat în Germania persoanelor dintr-o categorie superioară de vârstă.


Edilul orașului cu 320.000 de suflete, a explicat, ulterior, că a fost vaccinat spre a se evita ca doze rămase să fie risipite. Explicaţiile sale au fluctuat însă în decursul timpului, primarul susţinând iniţial că beneficiase de o tragere la sorţi!


Angajaţi ai primăriei și consilieri municipali, ar fi avut şi ei acces la vaccinare, fără să fi fost prioritari, ceea ce Wiegand ar fi încercat să ţină secret, arată ancheta deschisă din parchetul din Halle.


Wiegand, care nu a participat la ședința în care s-a decis suspendare sa, poate să atace la tribunalul administrativ decizia, a cărei durată nu a fost precizată.


În plus, primarul nu mai are voie să intre în primărie și trebuie să predea cheile, telefoanele mobile și alte dispozitive de serviciu.


Foto: bernd-wiegand.de


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă