Primarul Coliban anunță că Brașovul va avea luminițe de Crăciun „cu reducere”: ”Ne ajută psihologic”

3 luni in urmă 24


Municipiul Brașov va fi împodobit pentru sărbătorile de iarnă, însă nu va fi organizat târgul din Piața Sfatului și nici nu se va anunța când vor fi aprinse luminițele festive, pentru a se evita aglomerația, în contextul pandemiei, a anunțat noul primar Allen Coliban, într-o postare pe rețelele sociale. Edilul se laudă că a redus costurile de anul acesta cu 500.000 de lei. Anul trecut, suma cheltuită a fost de 670.000 de lei.


”Iarna în culori este conceptul iluminatului festiv de anul acesta. Bradul va fi aprins fără anunț în prealabil pentru a evita aglomerația, iar anul acesta vor lipsi concertele și târgul clasic de Crăciun din Piața Sfatului”, a explicat Coliban, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.


”Știu că au fost voci care au cerut să nu mai facem brad și să nu mai punem luminițe prin oraș. Au fost însă mai multe voci care au cerut să nu înfrângem spiritul de Crăciun și să păstrăm decorațiunile pentru a aduce o bucurie în sufletele brașovenilor și ale vizitatorilor în acest an încărcat de restricții și lipsă de conexiune”, a transmis Allen Coliban.


Iarna în culori este conceptul iluminatului festiv de anul acesta. Bradul va fi aprins fără anunț în prealabil pentru a...

Publicată de Allen Coliban pe Duminică, 22 noiembrie 2020

346 de ornamente, 350.000 de leduri și brăduți


Din punctul de vedere al decorării orașului de Crăciun și de sărbători, este foarte important să menținem acest lucru, pentru că ne ajută pe toți și din punct de vedere psihologic faptul că avem măcar vizual reprezentarea acestei sărbători.

Allen Coliban, primar Brașov:
Alen Coliban are 41 de ani.

”În plus, colegii mei, consilierii locali, au reușit o negociere cu furnizorul de servicii prin care au redus costurile de anul acesta cu peste 500.000 de lei”, a explicat Coliban.


Pe stâlpii de iluminat de pe toate străzile din centrul istoric vor fi montate 346 de ornamente cu înălţimi între 1 şi 3 metri. Vor fi brăduţi în Piaţa Unirii, Piaţa Sf. Ioan și în fața sediului CJ. În total, anul acesta, peste 350.000 de leduri vor lumina sărbătorile de iarnă în Brașov, nota Newsbv.ro.


Scripcaru spunea că a cheltuit 670.000 de lei pe sărbătorile trecute


Conform comunicării de anul trecut, când primăria era condusă de George Scripcaru, evenimentele de sărbători au costat Brașovul 669.774,69 de lei cu TVA.


Organizarea evenimentului ”Brașov - oraș din poveste 2019” a costat 499.318 lei cu TVA – cu spectacole în zilele de 1, 5, 21 și 31 decembrie, iar spectacolul pirotehnic și piromuzical de Revelion, 130.008,69 lei cu TVA.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă