Primarul Capitalei: Vom avea nişte târguri de Crăciun care vor aduce bani la municipalitate. La Piaţa Universităţii vom lua bani din închirierea acelor căsuţe în care se vând diverse

1 lună in urmă 23

Primarul general Nicuşor Dan anunţă că în Capitală vor fi organizate anul acesta târguri de Crăciun. În funcţie de situaţia epidemiologică, edilul dă asigurări că evenimentele nu vor consuma, ci vor aduce fonduri la bugetul administraţiei locale.

„Vom avea. Depinde, bineînţeles, de condiţiile de siguranţă sanitară. Vom avea nişte târguri de Crăciun care vor aduce bani la municipalitate şi nu vom cheltui. Pe de o parte, vrem să aducem nişte operatori privaţi cărora să le închiriem astfel încât să organizeze ei singuri – şi există nişte tarife de închiriere care sunt votate de Consiliul General.

Pe de altă parte, pe târgul pe care noi vrem să îl organizăm la Piaţa Universităţii vom lua bani din închirierea acelor căsuţe în care se vând diverse”, a declarat primarul general duminică, la Prima TV, întrebat dacă bucureştenii vor avea anul acesta târguri de Crăciun..

Nicuşor Dan a anunţat încă din luna august că în acest an luminiţele de Crăciun vor fi „foarte puţine”, dar că e posibil să fie deschise târguri private, dacă regulile sanitare vor permite acest lucru.

„Foarte puţine, pentru că este mult mai important să alocăm banii pentru acele chestiuni serioase care să diminueze traficul, să diminueze poluarea, să crească confortul în ceea ce priveşte încălzirea.

În schimb vrem – bineînţeles toate astea sunt cu dacă, pentru că suntem în pandemie – am vrea să organizăm mai multe târguri private de Crăciun în care bucureştenii să poată să simtă bucuria sărbătorilor. Dacă regulile sanitare ne vor permite”, declara atunci edilul.

Iarna trecută, în Bucureşti nu au fost târguri de Crăciun din cauza situaţiei sanitare, primarul făcând anunţul în acest sens încă din luna octombrie.

Sursa Foto: Facebook / Târgul de Crăciun din București

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă