Primarul Capitalei, despre greva de la metrou: „Abuz sindicalist. Sper să fie reluată azi circulația”

3 săptămâni in urmă 2


Nicușor Dan, primarul Capitalei, a transmis, printr-o postare pe Facebook, preluată de HotNews, că a dispus suplimentarea mijloacelor de transport la suprafață, astfel încât deplasarea bucureștenilor să fie cât mai puțin afectată de greva de la metrou declanșată vineri, 26 martie, pe care o consideră un „abuz”. Edilul speră ca, „în urma unui dialog rapid și constructiv”, circulația trenurilor să fie reluată azi.


„În condițiile grevei de la metrou din această dimineață, ADITPBI prin STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafață, astfel încât deplasarea bucureștenilor să fie cât mai puțin afectată. Sper că Metrorex și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii vor avea un dialog rapid și productiv, iar circulația cu metroul va fi reluată chiar azi. Înțeleg dacă există nemulțumiri ale angajaților de la Metrorex, dar bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”, a precizat edilul Capitalei.Și ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a catalogat protestul drept „o acțiune ilegală.


Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a dispus vineri dimineaţă ca acei trei operatori care asigură transportul public să ia toate măsurile necesare pentru preluarea fluxurilor de călători prin transportul de suprafaţă. Toți șoferii STB care erau liberi au fost chemați de acasă și toate autobuzele și troleele sunt pe traseu în București.


Circulația metrourilor este blocată de vineri dimineață din cauza unui protest spontan al sindicaliștilor, care au coborât în tunel, la stația Piața Unirii, pe calea de rulare, și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.


Conform Metrorex, deși afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliștii au refuzat orice dialog.


Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen-limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, deținute de firma sindicatului.


Premierul Florin Cîțu a transmis că protestul este ilegal și i-a cerut ministrului de interne să ia măsuri.


Foto: Mediafax


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă