Primarul Capitalei, despre greva de la metrou: „Abuz sindicalist. Sper ca circulația să fie reluată azi”

4 săptămâni in urmă 2

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a transmis, printr-o postare pe Facebook, că a dispus suplimentarea mijloacelor de transport la suprafață, astfel încât deplasarea bucureștenilor să fie cât mai puțin afectată de greva de la metrou declanșată vineri, 26 martie, pe care o consideră un „abuz”.

”În condițiile grevei de la metrou din această dimineață, ADITPBI prin STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafață, astfel încât deplasarea bucureștenilor să fie cât mai puțin afectată. Sper că Metrorex și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii vor avea un dialog rapid și productiv, iar circulația cu metroul va fi reluată chiar azi. Înțeleg dacă există nemulțumiri ale angajaților de la Metrorex, dar bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”, a precizat edilul Capitalei.

Și ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a catalogat protestul drept „o acțiune ilegală.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a dispus vineri dimineaţă ca cei trei operatori care asigură transportul public să ia toate măsurile necesare pentru preluarea fluxurilor de călători prin transportul de suprafaţă. Toți șoferii STB care erau liberi au chemați de acasă și toate autobuzele și troleele sunt pe traseu în București.

Circulația metrourilor este blocată de vineri dimineață din cauza unui protest spontan al sindicaliștilor, care au coborât în tunel, la stația Piața Unirii, pe calea de rulare, și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Conform Metrorex, deși afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliștii au refuzat orice dialog.

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, deținute de firma sindicatului.

Premierul Florin Cîțu a transmis că protestul este ilegal și a cerut ministrului de interne să ia măsuri.

Foto: Mediafax

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă