Primarul Bucureștiului a scos din sărite pe unul dintre marii săi susținători: ”Nicușor Dan, vaccinează-te, frate!”

3 săptămâni in urmă 17


Profesorul de științe politice Alina Mungiu-Pippidi îl îndeamnă pe primarul Capitalei să se imunizeze, la o zi după ce acesta a recunoscut că nu are certificat verde. „Faptul că el intră în primărie deși nu are certificat verde e o formă de promovare a antivaccinului, adică o complicitate cu tabăra cea mai primitivă, perfidă și criminală de la noi”, scrie Mungiu-Pippidi, în editorialul său publicat în România Curată.


Profesorul de științe politice își începe editorialul recunoscând că „l-am susținut întotdeauna pe Nicușor Dan, chiar când a dat dovadă de proastă judecată (nu o dată) pentru că am văzut și calitățile lui”. Apoi, ea scrie: „Mă supăr să îl văd dînd dovadă de ce e mai rău: ipocrizie, ambiguitate, lipsa de franchete”.


„Cum putem avea un primar care să nu aibă certificat verde în București, ce fel de exemplu e acesta? Cum să intri tu la Primărie zilnic când nu ești vaccinat, deși ai avut COVID acum mai bine de șase luni, și să spui presei că „subiectul e în dezbatere chiar în restul Europei?”. Cu cine ții, măi băiete?”, spune Mungiu-Pippidi.


Crezi că mai e nevoie de încă un populist care să pupe ignoranții undeva, sau în anturajul tău creștin nu e prea frecventă practica vaccinării, sau faci parte din deștepții care își fac teste cu anticorpi săptămînal, deși nu e nici unul validat?

Alina Mungiu-Pippidi:

Profesorul de științe politice amintește apoi de bilanțul sumbru al pandemiei, „unde îngropăm zilnic 500 de persoane”.


„La Iași luna octombrie a fost cea mai mortală de la primul război mondial, când era tifos și foamete”, notează ea.


În încheiere, Mungiu-Pippidi îi adresează un mesaj lui Nicușor Dan:


„Nicușor, nu pot da sfaturi la Antena 3 și România TV că ei mă citează doar când le convine. Dar ție îți pot spune, frate, ia și te vaccinează mîine, plin de locuri pe platformă fără coadă și la coada tradițională pentru analfabeți. E nevoie de orice exemplu pentru, și mai ales de nici un exemplu contra”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă