Primarii vor primi acces la informații clasificate. Proiect de lege inițiat de comisia de control al SRI

2 săptămâni in urmă 8

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 18:58

23 citiri

Primarii vor primi acces la informații clasificate. Proiect de lege inițiat de comisia de control al SRI

Comisia comună pentru controlul parlamentar al activităţii SRI a depus miercuri în Parlament o iniţiativă legislativă care prevede includerea primarilor de sector ai municipiului Bucureşti şi a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ, pe lista beneficiarilor legali de informaţii din domeniul securităţii naţionale.

De asemenea, membrii Comisiei propun înlocuirea sintagmei „conducătorilor consiliilor judeţene, respectiv al Consiliului General al municipiului Bucureşti” cu „preşedinţilor consiliilor judeţene”, pentru clarificarea în mod limitativ a beneficiarilor de informaţii prevăzuţi de lege.

Iniţiativa Comisiei vine în sprijinul eficientizării activităţii primarilor marilor municipii, pentru respectarea practicii democratice în exercitarea atribuţiilor acestora, a statului de drept, pentru dezvoltarea comunităţilor locale, precum şi pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de şapte din cei nouă membri ai Comisiei parlamentare, respectiv de senatorii Ioan-Cristian Chirteş şi Marius Alexandru Dunca şi de deputaţii Florin-Silviu Hurduzeu, Alexandru Iulian Muraru, Sorin Răzvan Prişcă, Mitică Marius Mărgărit, Teodor Lazăr. Pentru acest proiect au semnat şi alţi parlamentari de la mai multe grupuri politice.

Propunerea Comisiei a fost făcută în temeiul art.5 alineat (4) din Hotărârea Parlamentului nr.30/1993, republicată, conform căruia „Comisia poate iniţia proiecte de legi în domeniul securităţii naţionale”, mai indică sursa citată.

Citeste si:

Accesul turiștilor este interzis în Cetatea Poienari. Care este motivul

Cetatea Poienari, cunoscută şi drept Cetatea lui Vlad Ţepeş, unul dintre cele mai importante obiective turistice din judeţul Argeş, care atrage anual peste o sută de mii de vizitatori, a...

 ”Asta este. În acest moment asta este soluţia pentru România”

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, miercuri, că vineri în şedinţa Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal se va discuta despre declaraţiile şi atacurile fostului...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă