Primăria Sectorului 1 s-a înţeles cu Romprest pentru ridicarea gunoiului. Ce prevede noua înţelegere

1 lună in urmă 25


La mai bine de o lună de la declararea stării de alertă în sectorul 1, Primăria Sector şi Romprest au ajuns la o înţelegere pentru ridicarea gunoiului din Sectorul 1 la un preţ redus cu aproape jumătate din suma cerută iniţial de compania de salubritate, informează Spotmedia.


Noua înţelegere urmează să fie parafată vineri, 27 august, într-un protocol, care va trebui să fie votat în Consiliul Local al Sectorului 1 și adoptat de Consiliul de Administrație al Romprest.


Acordul prevede că Romprest va presta serviciile de curățenie stradală pentru Sectorul 1 la 12,5 milioane de lei pe lună, adică aproape jumătate decât ceruse inițial, conform minutei întâlnirii dintre cele două părţi de miercuri, 25 august.


Directorul adjunct al Romprest, Bogdan Adimi, a precizat că reducerea de preț vine din reducerea de prestatii. Potrivit sursei citate, tarifele contestate de Clotilde Armand de când a venit în funcție, ramân aceleași.


Noua înţelegere a a fost semnată de viceprimarul Oliver Leon Păiuși, deşi primarul Clotilde Armand a participat la întâlnire.


Ce şi-au asumat cele două părţi în noua înţelegere


Primăria Sectorului 1 garantează o plată lunară în valoare de 10,5 milioane de lei până la sfârșitul lunii octombrie 2021.Romprest arată că frecvențele propuse asigură un program eficient pentru lunile septembrie și octombrie 2021, prin care se garantează starea de curățenie, program ce necesită o plată lunară de minim 12,5 milioane de lei.Sub condiția executării obligației de plată a plăților asumate de către Primăria Sectorului 1, Romprest Service își asumă obligația respectării continuității serviciului de ridicare a gunoiului menajer și a curățeniei stradale.Primăria Sectorului 1 garantează o plată uno ictu (cu executare instantanee, n.red.) de 13,5 milioane de lei, data plății urmând a fi comunicată cel mai târziu la data de 27.08.2021.Compania Romprest solicită ca această plată garantată să fie suplimentată până la o valoare cuprinsă între 15 și 20 de milioane de lei, urmând a fi defalcată până la data de 25.09.2021, Primăria Sectorului 1 urmând a realiza o primă plată din suma de 13,5 milioane de lei în primele 10 zile ale lunii septembrie 2021.Protocolul va specifica și că Primăria trebuie să se asigure că Poliția Locală va face controale și va amenda firmele care nu depozitează legal gunoiul.Părțile s-au angajat și ca Primăria lui Clotilde Armand, împreună cu Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan, să găsească urgent o soluție pentru elimiarea finală a deșeurilor de pe raza Setorului 1. Protocolul va include și solicitarea Romprest de deblocare a garanției de bună execuție consemnată în anul 2020, aferentă prestațiilor realizate și confirmate în cursul anului trecut.

Scandalul dintre cele două părţi a început la sfârşitul lui noiembrie 2020


Conflictul dintre Primăria Sector 1, condusă de Clotilde Armand, şi Romprest a început la finalul lunii noiembrie 2020, când firma de salubrizare nu a mai ridicat depozitele necontrolate de deșeuri din sectorul 1, din cauză că primăria avea, la vremea respectivă, facturi neplătite de 94 milioane de lei. Clotilde Armand susţinea atunci că facturile ar fi umflate și din această cauză nu le plătește.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă