Primăria Pașcani va relua strategia de dezvoltare a orașului. Ce investiții mari vor face conducătorii municipalității

2 săptămâni in urmă 16

Anul trecut, Primăria Pașcani a fost nevoită să reia licitația pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a orașului, după ce nu s-a prezentat nimeni la procedură sau cei care s-au înscris nu îndeplineau condițiile. Acum, municipalitatea a reluat din nou licitația, conform cerințelor Uniunii Europene.

Peste 300.000 de lei pentru diferite investiții

Pe 4 ianuarie 2022, Primăria Municipiului Pașcani a demarat licitația pentru „servicii de elaborare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Locală a municipiului Pașcani pentru perioada 2020 – 2027 și servicii de elaborare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă”. Firmele interesate pot depune ofertele până pe 20 ianuarie, iar acestea vor fi evaluate până pe 18 februarie, când va fi anunțat și câștigătorul.

„Procesul de formulare a politicilor publice este un demers tehnic şi profesional, realizat de funcționarii publici pentru a asigura o argumentare și fundamentare completă și structurată a tuturor informațiilor privind variantele de soluționare a problemelor și deciziilor posibile.

Acest proces implică parcurgerea unei serii de etape și proceduri care asigură calitatea unei politici publice. Expunerea acestui proces într-o manieră structurată are rolul de a orienta personalul în elaborarea politicilor publice locale”, se arată în documentația înaintată de Primăria Pașcani.

Plan nou de transport pentru municipiul Pașcani

În noiembrie anul trecut, Primăria a demarat o licitație pentru elaborarea strategiei „Smart City”. Valoarea contractului este în valoare de 30.000 de euro. De asemenea, municipalitatea va trece și la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a localității. Proiectul presupune dezvoltarea infrastructurii orașului, care în acest moment lasă de dorit la anumite capitole.

„Planul de mobilitate urbană durabilă a municipiului Pașcani se va baza pe modelul de transport și va cuprinde prioritizarea măsurilor aferente optimizării sistemului de transport urban. Pentru elaborarea modelului de transport se va utiliza un pachet software capabil să realizeze micro și macro simulări de trafic.

Pachetul software va fi proiectat pentru utilizarea în analizarea și proiectarea sistemelor de transporturi, va conține o interfață utilă în modelarea spațială a infrastructurii de transport și zonificarea teritoriului în raport cu principalele activități ce au loc în spațiul analizat”, se arată în documentul municipalității.

Municipalitatea va plăti suma de 300.000 de lei către firma care va întocmi strategia orașului. În trecut, Primăria Pașcani a reluat de trei ori licitația respectivă.

The post Primăria Pașcani va relua strategia de dezvoltare a orașului. Ce investiții mari vor face conducătorii municipalității appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă