„Primăria paralelă”. Cele 16 companii municipale, o gaură de 6,3 miliarde de lei. USR PLUS vrea dizolvarea lor

1 lună in urmă 1

Primaria CapitaleiPrimaria Capitalei

Consilierii USR PLUS din primăria Capitalei au pus gând rău companiilor municipale înființate de Gabriela Firea. Așa că, au depus un proiect de hotărâre ce are ca scop demararea procedurilor de dizolvare și lichidare a șaisprezece dintre companiile municipale.

VINERI, 19 MARTIE 2021, 13:09

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

USR PLUS susține că aceste companiile municipale au funcționat „ca o primărie paralelă” și trebuie desființate cât mai repede pentru că sunt „o gaură neagră pentru bugetul Capitalei”.

„În fiecare lună se plătesc salariile unor şefi care nu fac nimic, chirii pentru sedii inutile, cheltuieli care nu au nicio legătură cu interesul public. În afară de faptul că sunt inutile și toacă bani degeaba, aceste companii nu au mai nimic în comun. Fiecare în parte are o situație diferită. De exemplu, unele companii dublează direcții și servicii din Primărie, altele dublează servicii ce pot fi accesate la prețuri mai bune de pe piața liberă, iar altele furnizează utilități. Apoi, unele dintre companii au bunuri de folosință îndelungată în patrimoniu, altele au imobile și altele pur și simplu au risipit banii. Desigur, procesul desființării lor va ține cont de aceste particularități. Evident, activele care pot fi preluate la Primărie sau subordonate și care sunt necesare, vor fi preluate”, precizează sursa citată.

Consilierii USR PLUS propun Consiliul General demararea procedurilor legale pentru desființarea lor „de îndată”.

„Companiile au funcționat ca niște samsari de bunuri și servicii și au angrenat un veritabil carusel al furtului. Au cumpărat scump prin încredințare directă de la tot felul de clienți politici și au vândut chiar și mai scump către Primărie și instituțiile din subordine. (…) Banii bucureștenilor au fost deturnați, nu doar prin sutele de milioane de euro date ca împrumuturi și majorări de capital către companii, ci și prin aceste contracte extrem de nocive, a căror valoare totală este de 6,3 miliarde de lei. Demarăm astfel toate procedurile legale pentru ca aceste cheltuieli nejustificate din bani publici să înceteze ” a declarat consiliera Ana Ciceală.

Sunt vizate de dizolvare și lichidare voluntară prin acest proiect următoarele companii municipale: Compania Municipala Dezvoltare Durabila Bucuresti SA, Compania Municipala Consolidari SA, Compania Municipala Parking Bucuresti SA, Compania Municipala Managementul Traficului Bucuresti SA, Compania Municipala Medicala Bucuresti SA, Compania Municipala Parcuri si Gradini Bucuresti SA, Compania Municipala Agrement Bucuresti SA, Compania Municipala Tehnologia Informatiei Bucuresti SA, Compania Municipala Sport pentru toti Bucuresti SA, Compania Municipala Managementul Transportului Bucuresti SA, Compania Municipala Publicitate si Afisaj Bucuresti SA, Compania Municipala Paza si Securitate Bucuresti SA, Compania Municipala Imobiliara Bucuresti SA, Compania Municipala Intretinerea Arborilor si Spatiului Verde Bucuresti SA, Compania Municipala Protectie Civila si Voluntariat Bucuresti SA, Compania Municipală Cimitire București S.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă