Primăria Constanța, sancţionată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu pentru gestionarea incorectă a problemei deșeurilor / Firma de salubritate, amendă de 100.000 de lei

1 săptămână in urmă 26

Firma de salubrizare din municipiul Constanţa a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerespectarea autorizaţiei de mediu şi pentru că transportă deşeurile cu alte autovehicule decât cele specializate şi autorizate, iar Primăria Constanţa, condusă de Vergil Chitac, a fost sancţionată cu 50.000 de lei pentru că nu a luat măsurile necesare pentru menţinerea curăţeniei, transmite News.ro.

Garda de Mediu Constanţa a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că în urma petiţiilor înregistrate începând cu a doua jumătate a lunii august, cu privire la disconfortul olfactiv generat de deşeurile municipale neridicate la timp de operatorul de salubrizare, Garda de Mediu Constanţa a derulat acţiuni de control atât la staţia de sortare a deşeurilor din municipiul Constanţa, cât şi pentru verificarea trasabilităţii deşeurilor preluate de operatorul de salubrizare şi transportate la depozitul ecologic Ovidiu.

De asemenea, echipele de control au făcut verificări şi la Primăria Constanţa pentru a vedea stadiul implementării obligaţiilor ce revin autorităţilor publice locale privind regimul deşeurilor şi pentru verificarea stării de salubrizare a municipiului.

“Conform verificărilor efectuate la staţia de sortare şi a situaţiilor puse la dispoziţie pentru perioada ianuarie – iulie 2022, deşeurile municipale şi asimilabile din comerţ au fost eliminate prin depozitare în procent de circa 98%, fără a fi supuse în prealabil unor operaţii de tratare. S-a constatat că societatea nu a respectat prevederile autorizaţiei de mediu emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru acest punct de lucru, cu privire la obligaţia de sortare a tuturor deşeurilor generate pe raza municipiului Constanţa. S-a aplicat sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 50.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu”, se arată în comunicat.

Garda de Mediu a precizat că o altă amendă a fost dată firmei de salubrizare pentru că transportul deşeurilor era realizat şi cu alte autovehicule decât cele specializate.

“Controlul care a vizat verificarea trasabilităţii deşeurilor pe raza municipiului s-a finalizat cu amendă în valoare de 50.000 lei pentru nerespectarea condiţiilor din autorizaţia de mediu care reglementează activitatea de colectare şi transport deşeuri municipale şi activitatea de salubrizare. Echipa de comisari a constatat că transportul deşeurilor colectate din municipiul Constanţa se realizează şi cu alte autovehicule decât cele specializate şi autorizate”, a mai transmis Garda de Mediu.

De asemenea, şi Primăria Constanţa a primit o amendă de 50.000 de lei.

“Pentru nerealizarea în totalitate şi la termen a măsurilor stabilite prin actul de control anterior, UAT Constanţa a fost sancţionată cu amendă în valoare de 50.000 lei. Unitatea admnistrativ teritorială nu a luat măsurile necesare pentru menţinerea curăţeniei pe raza municipiului, nu a implementat în totalitate obligaţiile prevăzute de OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor, nu a încheiat contract pentru valorificarea energetică a deşeurilor rezultate în urma sortării fracţiei uscate, nu a luat măsuri astfel încât operatorul de salubrizare să transporte la staţia de sortare toate deşeurile din containerele destinate colectării fracţiei uscate de la asociaţiile de proprietari”, a mai precizat Garda de Mediu Constanţa.

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă