Primăria Capitalei invită Asociația ACCEPT la o nouă discuție pentru organizarea paradei gay ”în condiții legale”

2 luni in urmă 22

Primăria București a anunțat vineri că a invitat reprezentanții Asociației ACCEPT pentru luni, 09 august, ora 14.00, la o nouă rundă de discuții, pentru „desfășurarea în condiții de legalitate” a marșului „Bucharest Pride”. Anunțul PMP vine după ce asociația ACCEPT a anunțat că vor organiza marșul pe 14 august, pe Calea Victoriei, deși Primăria București nu le-a dat încă aprobare și a propus altă locație sau o altă dată.

A 17-a ediție a Bucharest Pride urma să aibă loc în perioada 9-14 august, iar duminică era organizat un marș pe Calea Victoriei din București.

Primăria Capitalei a refuzat însă să ofere autorizație pentru acest marș în prima locație propusă și a transmis că Marșul Bucharest Pride nu poate avea loc pe Calea Victoriei, așa cum a propus inițial organizația ACCEPT, pentru că bulevardul devine pietonal în zilele de weekend, iar acest lucru ar putea sta în calea organelor de ordine, în misiunea de a-i proteja pe manifestanți.

”Comisia a trimis în prealabil procesul-verbal prin care specifică motivele pentru care nu a putut fi avizată prima solicitare a Asociației ACCEPT. În locația unde se propune organizarea marșului, evenimentul ”Străzi deschise, care de derulează încă din luna mai 2021, aduce un număr important de persoane, fiind deja o densitate mare de persoane, care poate genera tensiuni ce pot pune în pericol siguranța participanților”, a transmis Primăria Capitalei într-un comunicat.

PMP precizează că comisia de avizare a propus organizatorilor modificarea traseului sau desfășurarea pe traseul dorit, dar în altă zi, însă asociația ACCEPT a refuzat aceste variante.

Potrivit PMB, organizatorii „Marșului Bucharest PRIDE” au solicitat aprobarea unui eveniment cu 10.000 de participanți, fapt care contravine dispozițiilor legale în vigoare referitoare la măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2, care prevăd o limită superioară de 500 de participanți la mitinguri și demonstrații.

Primăria Municipiului București are toată deschiderea pentru a soluționa favorabil o eventuală solicitare care să se încadreze în termenii și condițiile prevăzute de lege.

PMB:

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă