Primăria Capitalei continuă campania de vaccinare a oamenilor străzii care nu au act de identitate

6 zile in urmă 12

Persoanele fără adăpost și care nu au acte de identitate se vor putea vaccina pe data de 1 februarie, în Centrul Comunitar Grivița – Cișmigiu și în Centrul Comunitar ILO – Ferentari, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei remis miercuri, 12 ianuarie.

Astfel, marți, 1 februarie 2022, între orele 13.00-17.00, oamenii străzii se vor putea vaccina în următoarele locații aparținând Asociației Carusel:

1. Centrul Comunitar Grivița – Cișmigiu, Str. Sfântul Constantin nr. 8, sector 1, București

2. Centrul Comunitar ILO-Ferentari, Strada Soldat Tunsu Petre, nr. 23A, Sector 5, București

Primăria Capitalei a precizat că ieri, 11 ianuarie, în cadrul aceleiași campanii, la cele două centre au fost vaccinate 46 de persoane fără adăpost. Poliţiştii locali au fost cei care au supravegheat activitatea şi au stabilit identitatea persoanelor care doreau să se vaccineze, dar nu deţineau acte doveditoare.

Totodată, pe 29 decembrie 2021, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a mai organizat o sesiune de vaccinare pentru persoanele fără adăpost, la sediul Centrul social din Șoseaua Viilor. Acolo s-au vaccinat 24 de oameni ai străzii. Campania DGASMB se va relua pe 19 februarie tot la Centrul Social din șos. Viilor.

Conform informațiilor deținute de DGASMB, în București sunt 822 de persoane fără adăpost, iar în centrele PMB destinate acestora au fost vaccinate 271 de persoane.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă