Primăria Brașov vrea să preia programul „Laptele şi cornul” şi să diversifice produsele

1 lună in urmă 11

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2019/02/breakfast-3507706_1280.jpg
Primarul Braşovului, Allen Coliban, vrea ca municipalitatea să preia programul guvernamental pentru şcoli, cunoscut ca „Laptele şi cornul”, şi să aloce fonduri suplimentare de la bugetul local pentru a diversifica produsele acordate elevilor, transmite Agerpres.

Până în prezent, acest program a fost derulat, de la lansarea sa în anul 2002, de Consiliul Judeţean şi prevede acordarea de mere, lapte şi produse de panificaţie, preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar şi gimnazial.

„În şedinţa Consiliului Local din această săptămână, consilierii vor dezbate propunerea primarului privind preluarea, de către municipalitate, a ‘Programului pentru Şcoli al României’ (Cornul şi laptele), începând cu anul şcolar 2021-2022”, se arată într-o informare transmisă de Primăria Braşov.

„Scopul preluării acestui program este de creştere a atractivităţii produselor pentru copii, astfel încât aceştia să le consume, fapt pentru care luăm în calcul creşterea alocării bugetare de la bugetul local care să vină în completarea celei primite de la bugetul de stat”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Conform sursei citate, pentru asigurarea diversităţii, porţia de fructe şi/sau legume va fi însoţită de o porţie de biscuiţi şi/sau covrigi uscaţi, iar porţia de lapte şi produse lactate va fi însoţită de corn şi/sau baton.

Resursele financiare necesare implementării Programului pentru şcoli al României se asigură de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, repartizate pe judeţe prin anexă la legile bugetare anuale şi din fonduri externe nerambursabile.

Sursă foto: Pixabay

Articolul Primăria Brașov vrea să preia programul „Laptele şi cornul” şi să diversifice produsele apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă