Primăria Brașov și MTS s-au implicat decisiv! S-a făcut dreptate: Ania Caill merge la Mondialele de Schi de la Cortina d’Ampezzo (Italia)!

4 săptămâni in urmă 24

Schioarea Ania Caill, legitimată la CSM Corona Brașov, va face parte, în cele din urmă, la Campionatele Mondiale de la Cortina d’Ampezzo (Italia) în urma intervenţiei ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, dar și a primarului Brașovului, Allen Coliban.

Acum 10 zile, cea mai bună sportivă a României nu a fost inclusă în lotul pentru Campionatele Mondiale de către șefii Federaţiei Române de Schi şi Biatlon.

Dana Caill, mama schioarei Ania Caill care este una dintre cele mai bune schioare din România, a protestat pe 19 ianuarie 2021 in fața Ministerului Tineretului și Sportului, pentru că sportiva n-a primit dreptul de participare la Cupa Mondială de schi.

Primăria Brașov și MTS s-au implicat decisiv! S-a făcut dreptate: Ania Caill merge la Mondialele de Schi de la Cortina d’Ampezzo (Italia)

„Mă bucur foarte mult să vă pot da o veste bună: Federaţia Română de Schi Biatlon a decis ca Ania Caill să fie inclusă în lotul care va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Schi! Am reușit să aduc la discuții două părți ale unui fals conflict, după mine.

Sportul și sportivii sunt cei care trebuie să conteze, iar principiile corecte trebuie urmate pentru a ne îndrepta în direcția pe care o dorim: una a performanței și excelenței sportive. Îi felicit pe toți cei implicați și le doresc mult succes!”, a anunțat Eduard Novak, șeful MTS.

„O situație anormală a fost reparată azi, printr-o excepție făcută de Federația Internațională de Schi, iar pentru asta a fost nevoie de un efort de echipă – COSR, MTS, Octavian Morariu și noi, Municipiul Brașov și CSM Corona, clubul pe care Ania îl reprezintă.

Mă bucur că tot dialogul ultimelor zile a dat roade și le mulțumesc tuturor celor implicați! Ania Caill este cea mai bună schioare pe care o are România în acest moment. Neparticiparea ei la Campionatul Mondial însemna neparticiparea României – pur și simplu, nu avem o altă sportivă care să concureze la nivelul ei.

Noi îi vom ține pumnii și dorim să îi revedem zâmbetul la finalul fiecărei curse. Succes, Ania! Brașovul te susține!”, este mesajul postat pe Facebook de edilul Brașovului.

Next step ➡️ World Championships 😁😁😁

Tin sa multumesc din inima tuturor persoanelor implicate.
Primăria Municipiului…

Publicată de Ania Monica Caill pe Miercuri, 27 ianuarie 2021

De asemenea, Ioan Valeriu Achiriloaie, unul dintre cei mai buni schiori pe care i-a dat România și acum managerul sportiv al Aniei Caill, a intervenit public în neconvocarea sportivei pentru Cupa Mondială care va avea loc în Italia în perioada 8-21 februarie 2021.

Ioan Valeriu Achiriloaie a trimis o scrisoare deschisă în care denunță neregulile de la FR de Schi. Documentul are 5 pagini și prezintă multe informații inedite.

The post Primăria Brașov și MTS s-au implicat decisiv! S-a făcut dreptate: Ania Caill merge la Mondialele de Schi de la Cortina d’Ampezzo (Italia)! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă