Primăria Bistriţa nu renunţă la iluminatul festiv de iarnă: „Nu suntem în stare de război”, anunță primarul

1 săptămână in urmă 33


Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că iluminatul festiv nu va lipsi de sărbătorile de iarnă, scrie ziarul local TimpoOnline. Totodată, edilul a anunțat că vor fi cumpărate noi beculețe pentru suplimentarea decorurilor existente. Întrebat despre ce măsuri va lua pentru a reduce costurile la curent, primarul a spus că beculețele de sărbători vor fi aprinse conform unui program.


„Ştiu că există controverse, la nivel naţional, legate de iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă, dar apreciez faptul că, totuşi, nu suntem în stare de război, nu e necesar niciun fel de camuflaj pe timp de noapte, iar oamenii trebuie să se bucure de sărbători, de spiritul Crăciunului. De aceea, centrul municipiului Bistriţa, cartierele vor fi ornate festiv, cu elemente cu becuri led, cu consum redus”, a declarat primarul Ioan Turc, miercuri, într-o conferință de presă.


În contextul în care autoritățile au recomandat reducerea consumului de energie electrică la nivel național, edilul a spus că o măsură luată în acest sens este programul stabilit după care va funcționa iluminatul festiv: „se va închide la ora 1 sau 2 dimineaţa, cu excepţia zilelor de Crăciun şi de Anul Nou”, a spus Turc.


Mai mult, Primăria Bistrița a mai depus o solicitare de oferte pentru iluminatul public festiv. Mai exact, municipalitatea dorește să achiziționeze șiruri luminoase pentru amplasat pe stâlpii de iluminat public. Întrebat de ce este nevoie de noi decorațiuni, edilul a răspuns:


„Pentru că în fiecare an venim cu o altă soluţie, deci nu repetăm acelaşi decor, încercăm să îi surprindem pe oameni. Pe lângă elementele pe care noi le avem, dar care sunt destul de vechi, contractăm cu o societate comercială serviciul pe o soluţie pe care o agreăm, adică prima dată văd despre ce este vorba, după care stabilim soluţia, iar acest lucru, sigur, costă nişte bani. Facem acest lucru şi acasă, mai cumpărăm, probabil, un set de farfurii de sărbători, încercăm să facem ceva, în fiecare an ne punem brad”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă