Primar din Buzău filmat când agresează doi tineri: ”Îmbrânceli, pumni, amenințări”. Edilul Adrian Burlacu: ”Mi-au speriat copiii”

1 lună in urmă 41


Doi tineri îl acuză pe primarul PNL al comunei Beceni, Adrian Burlacu că, împreună cu fratele său, i-ar fi agresat în timp ce se plimbau cu ATV-urile în zona Lacuri, a informat Reporter Buzoian. Confruntat cu imaginile, edilul a minimizat conflictul și dat vina pe victime: ”Mi-au speriat copiii!”. Unul dintre cei agresați este fiul fostului primar PSD, Laurențiu Constantin. Părțile nu au depus plângere, dar Poliția s-a sesizat și a deschis un dosar penal pentru lovire și alte violențe.


Incidentul a avut loc pe 17 ianuarie, în jurul orei 15.30. După ce au parcat mașina, doi dintre tineri au urcat pe ATV pentru a explora zona.


Ovidiu Constantin și cumnatul său, Dragoș Roman, spun că primarul din Beceni și fratele acestuia i-au luat la bătaie în timp ce se aflau cu ATV-urile într-o zonă împădurită din Bisoca.


În imaginile-dovadă, înregistrate de iubita lui Ovidiu, primarul și fratele său sunt persoanele îmbrăcate în negru. Ei se reped la cei doi tineri, fratele edilului îl lovește pe unul dintre ei, iar primarul îl pune pe altul la pământ. Spiritele se calmează când intervine mama primarului.


<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VrYeSBM8dBs" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


”Primarul îi aplică un pumn lui Ovidiu, iar fratele lui îl atacă pe Dragoș”


”Patru indivizi se apropie de mașină, primarul Burlacu, fratele acestuia și doi angajați de-ai lor. Adrian Burlacu începe o ”conversatie”: ”Ce faceți, băieți?”, iar apoi îi aplică un pumn lui Ovidiu, iar fratele primarului îl atacă pe Dragoș. În acest timp, iubita lui Ovidiu primește o palmă ”din greșeală” din partea primarului, mama acestuia intervine să aplaneze conflictul, dar aceștia nu încetează, ba chiar o îmbrâncesc și pe dânsa”, descriu tinerii încăierarea, într-o postare pe Facebook.


Adrian Burlacu, primarul de Beceni.

Ei spun că angajații primarului au îmbrâncit-o pe tânăra care filma și au încercat să-i smulgă telefonul din mână.


Conflictul s-a încheiat cu o amenințare verbală din partea primarului: “ Să nu mai comentați ceva de mine pe Facebook!”.


După incident, tinerii au sunat la 112, ”însă polițiștilor din zonă le-a fost greu să ajungă la din cauza zăpezii”.


Primarul din Beceni spune că, de fapt, întregul scandal a pornit de la cei
doi tineri (geacă albastră și roșie, în filmare). Edilul îi acuză că și-au
făcut apariția cu ATV-urile în mod ”zgomotos”, speriindu-i pe copii cu
drifturile, adresând injurii și făcând semne obscene.


Burlacu se apără și spune că era de datoria sa să își protejeze familia. Mai mult, acesta susține că incidentul este o provocare a fostei administrații, care vrea să blocheze un audit în primărie. Unul dintre tinerii implicați este fiul fostului primar.


Primarul politizează încăierarea


”Noi ne aflam deja pe pârtie cu copiii si alți apropiați, când și au făcut apariția ATV-urile si mașinile de teren. Copiii s-au speriat. La rugămintea de a-și vedea de drumul lor, au făcut semne obscene și au adresat cuvinte greu de reprodus în fața copiilor și a soțiilor noastre. Înainte de a fi primar, sunt tată a doi copii mici și soț, așa că este normal să îmi protejez familia când copiii de bani gata ai fostului primar își dau în petec și îmi jignesc familia”, spune Burlacu.


Deși a fost confruntat cu imaginile, Burlacu spune că nu a existat nicio bătaie.


Adrian Burlacu, la costum.

Nu a existat o bătaie, nici poliția nu a considerat că trebuie să se deplaseze la fața locului. Am descoperit mai multe nereguli în mandatul fostului primar și actual viceprimar și am făcut mai multe plângeri, tocmai de aceea el și familia sa încearcă să mă intimideze, să provoace astfel de întâmplări

Primar Adrian Burlacu

IPJ Buzău a anunțat că nu a fost depusă nicio plângere, dar s-a autosesizat și a deschis un dosar penalt pentru lovire și alte violențe.


Beceni este o comună cu 7.600 de locuitori, situată în nord-estul județului Buzău, pe valea râului Slănic.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă