Prima zi de vineri în care se aplică noile restricţii. Magazile se închid astăzi de la 18.00

1 săptămână in urmă 1


În Bucureşti şi în alte localităţi unde rata de infectare este de peste 4 cazuri la mia de locuitori se aplică din această seară noile restricţii de weekend. Astfel, magazinele se închid de la ora 18:00, iar după ora 20:00 ieşitul din locuinţă va fi interzis.


În Bucureşti, rata de infectare este de 7,06 cazuri la mia de locuitori, iar noile restricţii anti-COVID intră în vigoare din această seară. Terasele, magazinele, supermarketurile se închid la ora 18:00. Totuşi, farmaciile, benzinăriile și alți operatori economici care fac livrări la domiciliu pot funcționa în continuare după program normal.


De asemenea, carantina de noapte va începe de la ora 20:00 şi va ţine până la ora 05:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.


În localitățile în care rata de incidență depășește 7,5 la mia de locuitori, aceste măsuri sunt valabile pentru toate zilele săptămânii.


Excepțiile anunțate de Prefectura Capitalei:


deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi,deplasarea pentru asistență medicală, care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului conform programării,deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei,deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie,părăsirea domiciliului pentru protejarea vieții sau integrității fizice în cazul unui pericol grav și iminent, cu apelarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112. deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi deplasarea pentru asistență medicală, care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului conform programării deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie părăsirea domiciliului pentru protejarea vieții sau integrității fizice în cazul unui pericol grav și iminent, cu apelarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112.Citeşte întreaga ştire: Care sunt excepțiile de la noile restricții anunțate de autorități în București
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă