Prima zi cu noi restricții în București: circulația restricționată de la ora 20.00. Poliția, avertisment înainte de intrarea în vigoare

2 săptămâni in urmă 1

Prefectura Capitalei a reamintit că începând de duminică au intrat în vigoare noile restricții, în contextul pandemiei de COVID-19, astfel că programul tuturor agenților economici se desfășoară până la ora 18.00, iar deplasarea în afara locuinței este limitată, după ora 20.00. Totodată, înainte de intrarea a noilor măsuri, Poliția Capitalei a transmis că legea va fi aplicată cu strictețe.

Astăzi, 28 martie, au intrat în vigoare măsurile adoptate de CMBSU pe 27 martie și tot astăzi rata de infectare din București a depășit pentru prima dată pragul de 7, ajungând la valoarea de 7,2.

Prefectura București a informat că în această seară intră în vigoare două măsuri noi:

programul agenților economici se desfășoară până la ora 18.00 deplasarea în afara locuinței este limitată, după ora 20.00

Instituția condusă de prefectul Alin Stoica a precizat însă că nu vor fi afectate de măsura carantinei pe timp de noapte cabinetele medicale, inclusiv cele stomatologice, iar deplasarea este permisă și pentru vaccinare după ora 20:00, condiția fiind ca persoana respectivă să aibă asupra sa certificatul de vaccinare.

De asemenea, scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află.

Bucureștiul a înregistrat astăzi, 28 martie, o rată de incidență cumulată pentru ultimele 14 zile de 7,02 la mia de locuitori. Dacă se depășește pragul de 7,5, vor intra în vigoare noi restricții.

Poliția Capitalei: „Vom acționa cu fermitate”

Înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții, Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, și Cătălin Stegăroiu, comandantul Jandarmeriei București, au atras atenția, într-o conferință de presă, că legea va fi aplicată cu strictețe.

„Pe lângă rolul de informare, acolo unde se persistă în încălcarea legii, vom acționa cu fermitate și vom aplica sancțiunile legale a spus Bogdan Berechet, șeful Poliției București.

Cătălin Stegăroiu, comandantul Jandarmeriei București, a explicat că se fac eforturi ca mesajul privind respectarea regulilor să ajungă la oameni și lumea trebuie să „aibă încredere în autorități că merg pe un plan bine stabilit”.

„Facem eforturi pentru a explica populației nevoia de a respecta regulile anti-COVID. Recomandarea mea este să respectăm cu toții aceste reguli. După cum spunea și colegul meu, lucrăm împreună, în mod integrat, pentru a realiza dispozitive în sprijinul populației și pentru combaterea acestei pandemii”, a mai precizat Cătălin Stegăroiu, în declarațiile transmise de televiziuni.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă