Prima victorie pentru unicul antrenor român de la Cupa Africii pe Națiuni » Urmează duelul decisiv cu Senegal

6 zile in urmă 25

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 ianuarie 2022, 21:48 / Actualizat vineri, 14 ianuarie 2022 21:49

Malawi, selecționata antrenată de românul Mario Marinică, a bifat, vineri seara, prima victorie la actuala ediție a Cupei Africii pe Națiuni, 2-1 cu Zimbabwe.

Reprezentativa din Malawi pornea în calitate de outsider în fața celei din Zimbabwe, însă calculele hârtiei au fost răsturnate. Eroul lui Mario Marinică? Gabadinho Mhango, atacantul sud-africanilor de la Orlando Pirates, autor al unei „duble”.

Malawi a fost repartizată într-o grupă complicată la Cupa Africii pe Națiuni, alături de Senegal, Guinea și Zimbabwe. Formația condusă de Mario Marinică ocupă locul 3, cu 3 puncte, însă în ultimul meci va avea o misiune teribilă, urmând să înfrunte, pe 18 ianuarie, Senegalul lui Sadio Mane.

Mario Marinică, antrenorul „flăcărilor” din Malawi

Mario Marinică, un tehnician globe-trotter care a antrenat în nouă țări africane, este selecționerul Malawi la această ediție a Cupei Africii pe Națiuni.

Mario Marinică, 57 de ani, care a lucrat la Academia lui Arsenal, fost antrenor la Concordia Chiajna, Gloria Buzău, Sportul și Rapid, un tehnician care a pregătit echipe din nouă țări africane, a fost numit pe 10 noiembrie director tehnic al federației din Malawi, contract pe trei ani.

Prima victorie pentru unicul antrenor român de la Cupa Africii pe Națiuni » Urmează duelul decisiv cu Senegal

Mario Marinică, selecționerul celor din Malawi

Nici o lună mai târziu, pe 4 decembrie, i s-a dat o nouă misiune. Este și selecționerul „flăcărilor” din Malawi la CAN, fiind ajutat de localnicul Meck Mwase. „Vreau să jucăm rapid, să gândim rapid și să acționăm rapid”, le-a spus Mario internaționalilor săi.

Citește și alte știri despre Cupa Africii pe Națiuni: 

Caz incredibil la Cupa Africii: FIFA a suspendat un jucător cu 5 minute înainte de meci!

Cupa Africii, în pericol! Rebelii secesioniști au deschis focul într-un oraș în care locuiesc 4 naționale

Playtech: BOMBĂ! Cum a îndrăznit Loredana Groza să se fotografieze după zvonul divorțului. E prea de tot ce ne arată în jos...


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă