Prima țară europeană care anunță că primește dezertori ruși. „Cel care i se opune în mod curajos lui Putin poate cere azil politic”

2 zile in urmă 16

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 18:09

280 citiri

Rușii încearcă să fugă din țară, după anunțul privind mobilizarea militară.

Germania este pregătită să primescă dezertori din armata rusă ”ameninţaţi de o reprimare gravă”, anunţă ministrul german de Interne Nancy Faeser într-un interviu acordat ediţiei de duminică a ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung, publicat joi, la o zi după ce Vladimir Putin a anunţat mobilizarea rezerviştilor pentru a lupta în Ucraina.

”Cel care i se opune în mod curajos lui Putin şi se pune astfel în mare pericol poate cere azil politic în Germania”, declară Nancy Faeser în acest interviu.

Ministrul german al Justiției Marco Buschmann afirmă, la rândul său, într-un mesaj postat pe Twitter, cu hashtagul ”#mobilizare parţială”că ruşii care fug din ţara lor sunt ”bineveniţi” în Germania.

El observă că ”mulţi ruşi îşi părăsesc ţara”.

”Toţi cei care urăsc calea aleasă de Putin şi iubesc democraţia liberală sunt bineveniţi în Germaia”, scrie ministrul liberal al Justiţiei.

Obţinerea azilului politic în Germnia nu este însă deloc un proces automat.

Este vorba despre decizii individuale, în urma unui control de securitate, precizează ministrul Justiţiei.

Zeci de mii de ruşi au polecat din Rusia după invazia Ucrainei, la 24 februarie, un fenomen care pare că s-a amplificat după ce liderul de la Kremlin a anunţat miercuri o mobilizare parţială a rezerviştilor.

Citește și:

Ce încerca, de fapt, Rusia să ascundă în articolul 7 din decretul privind mobilizarea militară

Decretul semnat de președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru mobilizarea parțială militară conținea și un articol cu informații clasificate. Jurnaliștii independenți ruși spun că...

Rușii care protestează, amenințați cu închisoarea până la 15 ani. Zeci de persoane reținute, după ce au manifestat împotriva mobilizării militare

Procuratura din Moscova i-a avertizat pe cetăţeni cu privire la participarea la protestele anti-mobilizare, amintindu-le că ar putea risca până la cincisprezece ani de închisoare. Potrivit...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă