Prima țară din Europa care va scăpa de covid-19. Sute de mii de români se vor bucura

1 săptămână in urmă 7

După ce recent, premierul Boris Johnson anunța nu mai puțin de 150.000 de decese, astăzi aflăm că Marea Britanie ar putea scăpa de criza covid mult mai repede decât se anticipa. Declarațiile le-a făcut expertul în sănătate publică, profesorul David Heymann. Expertul și-a argumentat afirmațiile, spunând că anticorpii proveniți de la vaccinuri și de la cei infectați anterior înseamnă că 95% dintre britanici au acum o anumită imunitate Covid.

Marea Britanie ar putea fi prima țară „ieșită din pandemie”

Expertul în sănătate publică, profesorul David Heymann este mai mult ca și convins că Marea Britanie ar putea scăpa de pandemie, afirmând că deja patru din cinci adulți din Anglia au deja și a treia doză de vaccin făcută. Expertul a mai declarat că nivelurile ridicate de protecție înseamnă că aceasta devine din ce în ce mai mult o boală cu care britanicii pot trăi.

„Marea Britanie este cea mai aproape de orice țară de a fi în afara pandemiei – dacă nu este deja – și de a avea boala la fel de endemică ca și celelalte patru coronavirusuri (care provoacă răceli comune).”, spune fostul șef al Organizației Mondiale a Sănătății, conform TheSun.

Dar miniștrii avertizează că treaba nu s-a terminat, 7,5 milioane de persoane mai având nevoie de vaccinuri de rapel. Iar aproximativ 1,1 milioane au primit, de asemenea, doar o singură doză.

Cazurile zilnice de viroze sunt în scădere, cu 120.821 de cazuri înregistrate ieri. Dar au existat 379 de decese, cea mai mare cifră zilnică din februarie anul trecut.

Boris Johnson, îndemnat să își ceară scuze pentru petrecerea de anul trecut

În același timp, premierul Boris Johnson spune că Marea Britanie face „progrese mari” și îi îndeamnă pe oameni să „se alăture mișcării” și să își facă vaccinurile de rapel. Deși spune că lucrurile merg bine în campania de vaccinare, personalități conservatoare de rang înalt au avertizat că supraviețuirea lui Boris Johnson în calitate de premier depinde de abordarea acuzațiilor legate de petrecerea din grădină și de prezentarea unor „scuze sincere”.

Mulți au avertizat că va trebui să demisioneze dacă se dovedește că a comis o infracțiune, în timp ce alții au sugerat că s-ar putea confrunta în curând cu un vot de încredere.

„Nu este încă în fază terminală. Mai este loc pentru umilință și pentru scuze sincere. Suntem terminați dacă nu rezolvăm problema. Toată lumea știe că acest lucru s-a întâmplat. Nimeni nu contestă acest lucru.

Cearta s-a mutat de la faptul că petrecerea a avut loc la întrebări legate de negare și tergiversare. Am dat-o în bară. Este incontestabil că a făcut rău.”, a declarat un membru al cabinetului pentru TheTimes.

Premierul are mari probleme în partid

Totul ar fi plecat de la o petrecere pe care Boris Johnson și Carrie Symonds, logodnica sa de la acea vreme,  au avut-o în grădina de pe Downing Street din timpul primului lockdown, la care se spune că ar fi „dat mâna” invitaților.

Se spune că Johnson ar fi participat la evenimentul din mai 2020 și s-a amestecat cu 40 de oficiali și consilieri din Downing Street, în timp ce oamenii au băut vin, gin și bere. Astăzi, a fost îndemnat de miniștri și parlamentari conservatori să își ceară scuze pentru petrecerea din grădina Downing Street. Se spune că mulți apropiați ai lui Dominic Cummings susțin că Boris Johnson ar avea doar 20% șanse de supraviețuire politică.

The post Prima țară din Europa care va scăpa de covid-19. Sute de mii de români se vor bucura appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă