Prima țară din Europa care va administra a 4-a doză de vaccin. Anunțul oficial

1 săptămână in urmă 17

Autoritățile dintr-o țară din Europa au hotărât să pună la dispoziția cetățenilor săi o a patra doză de vaccin. Astfel, aceasta devine prima țară eurpeană care introduceun al doilea rapel. Totuși, Agenția Europeană pentru Medicamente atrage atenția asupra acestui fapt, exprimându-și îngrijorarea cu privire la întrebuințarea actualelor vaccinuri anti-Covid ca a patra doză. Mai multe detalii, în continuare.

Prima țară din Europa care va administra a 4-a doză de vaccin

Autoritățile daneze au anunțat miercuri, 12 ianuarie, că vor pune la dispoziția cetățenilor o a patra doză de vaccin anti-Covid în cursul acestei săptămâni. Decizia guvernului face ca Danemarca să devină prima țară europeană care introduce un al doilea rapel.

„Cu cât infecţia este mai răspândită în societate, cu atât este mai mare riscul ca boala să ajungă la cei mai vulnerabili“, a declarat ministrul Sănătăţii, Magnus Heunicke, într-o conferinţă de presă.

Momentan, guvernul danez nu a decis dacă va oferi cea de-a patra doză și bătrânilor, notează The Epoch Times.

Anunțul autorităților daneze de a pune la dispoziția populației țării o a patra doză de vaccin vine în contextul în care parlamentarii au decis să reducă restricțiile la sfârșitul săptămânii, întrucât ratele de spitalizare și decesele s-au stabilizat, chiar dacă numărul de cazuri este în creștere.

Citește și: Ultima oră! Israelul a aprobat de urgență pastila anti-Covid-19 fabricată de Pfizer. Câte doze a comandat deja

Anunțul oficial

Danemarca a înregistrat peste 1 milion de infectări cu COVID-19, aproximativ 90% dintre acestea fiind raportate în ultimele săptămâni, pe fondul răspândirii Omicron, tulpina raportată în Africa de Sud care a depășit Delta.

Deși Omicron provoacă forme de boală mai puțin grave comparativ cu celelalte tulpini, noua variantă pune presiune pe sistemele de sănătate, întrucât numărul de infectări este din ce în ce mai mare la nivel mondial.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), trage însă un semnal de alarmă. EMA și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește utilizarea actualelor vaccinuri COVID-19 ca a patra doză, spunând că nu există date care să susţină „vaccinările repetate la intervale scurte“.

Alte țări care au introdus a patra doză de vaccin sunt Israel și Chile.

The post Prima țară din Europa care va administra a 4-a doză de vaccin. Anunțul oficial appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă