Prima țară care face un pas în spate pentru organizarea EURO 2020: "Nu putem oferi asigurări"

1 săptămână in urmă 19

  • Champions League: Bayern Munchen - PSG, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

  • Champions League: Porto - Chelsea, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

Irlanda nu garantează prezența fanilor la EURO 2020 și ar putea fi exclusă de la organizare

"Federaţia irlandeză de fotbal, urmând sfaturile şi îndrumarea guvernului, a notificat astăzi UEFA că, din cauza pandemiei de Covid-19, în acest moment nu este în măsură să ofere asigurări cu privire la numărul minim de spectatori la meciurile de la EURO 2020 prevăzute să aibă loc la Dublin în luna iunie", a indicat FAI într-un comunicat.

În acest fel, Irlanda nu renunţă oficial la meciurile de la Campionatul European. În acelaşi comunicat, FAI a adăugat că menţine deschis canalul de comunicare cu UEFA. Este însă greu de crezut că UEFA va accepta disputarea meciurilor în aceste condiţii la Dublin.

Capitala Irlandei ar urma să găzduiască trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimi de finală.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a subliniat la mijlocul lui martie că nu acceptă ca meciurile de la EURO 2020 să se dispute cu porţile închise şi le-a cerut celor 12 oraşe gazdă să primească spectatori.

Pe Arena Națională vor fi 13.000 de spectatori la meciurile de la EURO 2020

Miercuri, Olanda a anunţat că va permite cel puţin 12.000 spectatori la meciurile programate la EURO 2020 la Amsterdam. În aceeaşi zi, Spania a aprobat 14.000 spectatori pe stadionul San Mames din Bilbao la partidele de la această competiţie.

Federaţia italiană de fotbal (FIGC) a indicat marţi că va găsi cele mai bune soluţii pentru a permite accesul fanilor pe Stadionul Olimpic din Roma.

Federaţia Scoţiană de Fotbal (SFA) a declarat miercuri că a obţinut aprobarea guvernului scoţian pentru ca în jur de 12.000 de spectatori să poată asista la meciurile de la EURO 2020 pe Hampden Park, ceea ce înseamnă 25% din capacitatea stadionului.

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania). România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal pe Arena Naţională din Capitală.

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat, marţi, că meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul EURO 2020 se vor desfăşura cu 13.000 de spectatori în tribune, reprezentând 25% din capacitatea Arenei Naţionale.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

AGERPRES

Etichete: euro 2020 , irlanda , uefa , dublin
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă