Prima secție medicală din țară cu meloterapie: Unde pot fi tratați pacienții cu muzică de orgă

2 săptămâni in urmă 27

Gheorghe Iovu / Foto: Facebook Gheorghe Iovu Gheorghe Iovu / Foto: Facebook Gheorghe Iovu

Pacienții de la Spitalul Județean Reșița sunt tratați cu muzică. Pe holul Secției de boli infecțioase, un artist cântă la orgă și își liniștește ascultătorii cu acordurile lui melodioase. Maestrul Gheorghe Iovu compune meloterapie de aproape 20 de ani și este foarte apreciat în străinătate. Iar acum a adus terapia lui muzicală și în țară. 

JOI, 06 IANUARIE 2022, 12:45

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: REALITATEA.NET

"Ideea nu e de acum, e din primavara, tot cu pacientii Covid, dar acum pur si simplu am considerat ca e momentul pentru ca am avut o toamna cu prea multe condoleante, cu prea multa suferinta, prea multa boala si prea multa moarte", a afirmat Dana Tulbure, director de îngrijiri în cadrul Spitalului de Urgență Reșița.

Beneficiile meloterapiei sunt uimitoare, spun medicii. Secția de boli infecțioase a Spitalului de Urgență din Reșița este singurul loc din țară unde răsună astfel de sunete vindecătoare.

"Am vaz cum functioneaza meloterapia asupra mintii, asupra corpului si nu in ultimul rand asupra sufletului. Am vaz cum poate regenera celule, cum poate schimba programe. Se intampla lucruri miraculoase. Neurochirurgii din Statele Unite opereaza pe muzica dansului", a mai spus directorul de îngriji din cadrul Spitalului de Urgență Reșița.

Gheorghe Iovu este primul și singurul meloterapeut atestat din România. Terapia prin muzică stimulează hormonii fericirii și are efecte împotriva oboselii, durerilor și tulburărilor mentale sau alimentare.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă