Prima retragere oficiala din mega-proiectul Superligii europene de fotbal. Reactia de bucurie a presedintelui UEFA

3 săptămâni in urmă 16

Presa internationala a scris marti ca patru cluburi se vor retrage din nou-infiintata Superliga europeana, un proiect initiat de 12 grupari bogate de pe continent, in afara UEFA, conform news.ro.

Astfel, la finalul zilei de ieri, Manchester City a anuntat oficial ca incepe procedura de retragere din grupul care a initiat proiectul Superligii europeane.

"Manchester City poate confirma ca a inceput oficial procedura de retragere din grupul aflat in procesul de dezvoltare a unui proiect de Superliga Europeana", a anuntat clubul englez, potrivit lefigaro.fr.

Presedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat marti seara ca este "incantat" sa o vada pe Manchester City renuntand la participarea la Superliga, un proiect care a amenintat fotbalul european cu implozie timp de doua zile.

"Sunt incantat sa salut revenirea lui City la familia fotbalului european", a spus liderul UEFA pentru AFP, salutand "marea inteligenta si curajul" acestei retrageri, prima dintre cele 12 cluburi promotoare ale proiectului.

Pe langa City, Barcelona, Atletico Madrid si Chelsea au anuntat si ele ca iau in considerare abandonul Superligii.

Proiectul Superligii europene a fost anuntat oficial duminica seara, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid si Tottenham.

Presedintele acestui grup este Florentino Perez, conducatorul de la Real Madrid.ul de la Real Madrid.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă