Prima reacție din PNL după ce USR PLUS a anunțat moțiune de cenzură împotriva lui Cîțu: Legitimați un partid “extremist și nociv”, după cum chiar voi l-ati caracterizat

1 lună in urmă 41

Președintele PNL Sector 1 Sebastian Burduja a reacționat vineri seară, 3 septembrie, după ce USR PLUS a anunțat că a depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Liberalul acuză partidul condus de Barna și Cioloș că au lăsat „soarta guvernării în mâinile PSD”.

Burduja mai critică USR PLUS că legitimează partidul „extremist” AUR și e de părere că formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș se „compromite definitiv în fața românilor”.

USRPLUS și AUR tocmai au depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului, aruncând practic din nou soarta guvernării in mâinile PSD. De asta am ieșit în stradă zile și nopți la rând, stimați colegi de arena publică? Ca să legitimați un partid “extremist” și nociv, după cum chiar voi l-ati caracterizat? Ca sa dati PSD șansa sa decidă viitorul guvernării?

Putem polemiza mult și bine, dar realitatea e una singura: exista o moțiune de cenzura cu semnăturile USRPLUS și AUR, o vom dezbate in Parlament. Va compromiteți definitiv in fata românilor, stimați colegi de arena publică”.

Parlamentarii USR PLUS și AUR au depus vineri seară o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu după ce negocierile din interiorul coaliției de guvernare au eșuat.

În urmă cu jumătate de oră, liderii coaliției s-au întâlnit într-o ședință care s-a lăsat cu scântei. Premierul Florin Cîțu le-a cerut liderilor USR PLUS să vină cu un nou ministru al Justiției și să continue guvernarea. În schimb, Barna și Cioloș i-au promis că-l dau jos și refac coaliția de dreapta cu un alt premier PNL, susțin surse politice pentru Ziare.com.

“Fiecare parte a zis poezia de trei ori și am tras concluzia că nu putem ajunge la nicio înțelegere. Cioloș și Barna au spus că se întorc la guvernare după moțiunea de cenzură, iar Cîțu a râs de ei, că vor vota împotriva Guvernului din care fac parte, ca PSD”, susțin sursele citate.

După ce negocierile au eșuat, USR PLUS a plecat de la palatul Victoria și a mers la Parlament, acolo unde a depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Parlamentarii USR PLUS și AUR au adunat 122 de semnături

Citeste si:

 „Florin Cîțu e un politician incompetent care a aruncat totul în aer. Noi nu-l mai ținem în brațe”

 Premierul trebuie să plece; Cred că nu are curaj să demită miniștrii USR PLUS VIDEO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă