Prima reacție din partea lui Cătălin Moroșanu, după ce Sergiu Ciobotariu și-a vândut casa: „Pune în pericol viitorul a trei copii” + Ce se va întâmpla cu alți nevoiași: „Este o învățătură de minte”

3 săptămâni in urmă 19

Echipa lui Cătălin Moroșanu a postat o reacție oficială, pe pagina de Facebook a sportivului, legată de gestul lui Sergiu Ciobotariu, tânărul care a fost ajutat de Moroșanu să-și cumpere o casă.

Cătălin Moroșanu se află în cadrul show-ului „Survivor”, filmat în Republica Dominicană, dar echipa sa de PR a comentat despre faptul că Sergiu – tatăl călăreț din Iași – a înstrăinat locuința ridicată din donații, „Moro” fiind cel care a dorit să-i asigure tânărului și familiei acestuia un trai decent.

Sergiu Ciobotariu s-a schimbat total după ce a primit o casă și 5.000 de euro în cont.

Cătălin Moroșanu, prima reacție după ce Sergiu Ciobotariu și-a vândut casa: „Este o învățătură de minte!”

În mesajul postat pe Facebook, echipa lui Moroșanu și-a exprimat dezamăgirea față de gestul făcut de Sergiu Ciobotariu. Mai mult, tânărul nu s-ar fi prezentat la niciunul dintre angajatorii cu care Moroșanu discutase pentru a-i oferi un loc de muncă.

De asemenea, Sergiu Ciobotariu i-ar fi transmis lui Cătălin Moroșanu că ar avea nevoie de o altă casă, mai aproape de locul unde trăise până atunci.

„Am primit foarte multe mesaje pe pagină legate de situația lui Sergiu, călărețul pe care Cătălin l-a ajutat să își clădească un viitor. Așa cum știți, de aproape 4 luni, Cătălin este plecat la Survivor și nu are acces la telefon sau internet, astfel că nu știe despre situația apărută în tot acest timp. Noi, echipa lui, vom încerca să explicăm pe cât se poate situația.

În urmă cu fix un an, prin eforturile voastre și ale lui Cătălin, am reușit să îi mutăm în casă nouă pe Sergiu și familia lui. O casă mobilată complet, care avea acces la toate utilitățile, la care se adaugă haine primite de la oameni cu suflet din întreaga țară. Imediat după, casa a fost pusă pe numele lui Sergiu cu mențiunea că nu poate fi vândută în următorii cinci ani. De asemenea, în contul lui Sergiu au rămas 27.900 de lei, bani care să-l ajute să înceapă o viață nouă. În special să creeze un viitor pentru cei 3 copii mici.

Deși era lockdown, Cătălin a făcut toate eforturile necesare pentru ca familia Ciobotariu să beneficieze de condițiile unei vieți normale. Timp de aproape două luni s-a implicat total în acest caz pentru ca toate lucrurile să fie puse la punct. Ulterior, a căutat să îi ofere un loc de muncă decent lui Sergiu, deși era complicat deoarece acesta nu avea școală” se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Cătălin Moroșanu.

„I-a transmis lui Cătălin că ar avea nevoie de o altă casă, mai aproape de ghetourile unde trăise până atunci”

Postarea de pe pagina oficială de facebook a lui Moroșanu continuă: „Pentru că a cerut un răgaz pentru a-și aranja noua casă, în toamnă au apărut primele probleme când Sergiu nu s-a mai prezentat la niciunul dintre angajatorii cu care Cătălin discutase pentru locul de muncă. Asta după ce confirmase, iar ulterior și-a închis telefonul. Au urmat tot felul de scuze și explicații, iar cazul s-a repetat. Ba chiar i-a transmis lui Cătălin că ar avea nevoie de o altă casă, mai aproape de ghetourile unde trăise până atunci. Evident, a fost refuzat.

Ulterior, Cătălin a avut o perioadă aglomerată din punct de vedere personal, iar pe 1 ianuarie a plecat în Republica Dominicană pentru Survivor, acolo unde se află și în acest moment. Nu a știut și nici nu știe despre situația din prezent, așa cum nu știm nici noi exact ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, însă suntem la fel de șocați și dezamăgiți de faptul că Sergiu a ales să trateze așa o faptă bună. Suntem dezamăgiți deoarece pune în pericol viitorul a 3 copii. 3 suflete care puteau să beneficieze de o viață normală și educație pentru a nu trece prin aceleași greutăți ca părinții lor.

Dacă este o greșeală că ne-am implicat cu toții pentru a oferi o șansă la o viață mai bună? Cu siguranță, nu. Suntem cu sufletul împăcat în fața lui Dumnezeu că am vrut să facem un bine. Totodată, este o învățătură de minte. Nu ne vom opri din fapte bune, dar vom merge pe premiza «dă-i omului un pește și va avea de mâncare o zi. Învață-l să pescuiască și va avea de mâncare toată viața.»

În momentul în care se întoarce Cătălin, vom începe campanii de conștientizare, educare și specializare pentru tineri proveniți din medii defavorizate pentru ca aceștia să se integreze în societate. Vă mulțumim tuturor!”.

Sergiu Ciobotariu și-a vândut locuința, chiar dacă în contractul semnat de el cu Moroșanu există o clauză prin care este obligat să nu înstrăineze imobilul în următorii cinci ani de la achiziționare.

După ce a rămas fără casă, Sergiu a decis să revină în ghetoul în care locuia înainte de ajutorul financiar primit. Vecinii acestuia susțin că de câteva luni conduce un bolid de lux, iar locuința a ajuns pe mâinile unor interlopi.

The post Prima reacție din partea lui Cătălin Moroșanu, după ce Sergiu Ciobotariu și-a vândut casa: „Pune în pericol viitorul a trei copii” + Ce se va întâmpla cu alți nevoiași: „Este o învățătură de minte” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă