Prima reacție de la Bruxelles după anunțul lui Florin Cîțu despre alianța USR-PLUS cu AUR - Mesajul Renew Europe

1 lună in urmă 42

Prima reacție de la Bruxelles după anunțul lui Florin Cîțu despre alianța USR-PLUS cu AUR Prima reacție de la Bruxelles după anunțul lui Florin Cîțu despre alianța USR-PLUS cu AUR

Grupul Renew Europe din Parlamentul European dezminte existența unei alianțe între extrema dreapta din România reprezentată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și USR PLUS. Anunțul din partea grupului condus chiar de Dacian Cioloș, copreședinte USR-PLUS, implicat în criza politică din țară, a venit la puțin timp după ce premierul Florin Cîțu a spus că va discuta cu partenerii europeni despre toxicitatea unei alianțe cu AUR. Renew Europe transmite că „nu poate exista și nu va exista nicio alianță sau înțelegere cu extrema dreaptă sau cu vreun partid extremist”.

VINERI, 03 SEPTEMBRIE 2021, 19:30

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

“USR PLUS a inițiat o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu. Textul moțiunii de cenzură a fost trimis la TOATE partidele politice reprezentate în Parlamentul României pentru a obține numărul necesar de semnături pentru a o supune la vot. Nu poate exista și nu va exista nicio alianță sau înțelegere cu extrema dreaptă sau cu vreun partid extremist. Este o chestiune de principii și valori“, a transmis Renew Europe într-o declarație pentru CaleaEuropeană.ro.

Grupul politic a insistat, subliniind că “nu a existat nicio discuție pe text cu aceștia”.

“Este o moțiune de cenzură a USR PLUS. AUR și-a exprimat disponibilitatea de a susține moțiunea. Este o decizie proprie a lor. Parlamentarii din alte partide vor susține și ei această moțiune, tot fără ca USR-PLUS să fie nevoită să facă vreo înțelegere cu ei. Fiecare dintre ei își face propria alegere în deplină autonomie. Nu este treaba USRPLUS să aleagă cine poate susține sau nu moțiunea”, a conchis Renew Europe, condusă de Dacian Cioloș.

Florin Cîțu a anunțat vineri că va discuta cu lideri europeni și americani despre situația politică din România, în condițiile în care se prefigurează o „alianță toxică”, numind alianța USR-PLUS cu AUR pentru depunerea unei moțiuni de cenzură la adresa Guvernului.

Florin Cîțu, lovitură decisivă dată coaliției: ULTIMATUM pentru USR-PLUS - Ce va face premierul în următoarele ore

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă