Prima reacție a ministrului Sănătății după incendiul de la Ploiești: „Din păcate, nu e ceva nou”

3 săptămâni in urmă 13

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 09:21

25 citiri

 „Din păcate, nu e ceva nou”

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, declară că nu se poate pronunţa cu privire la incendiul care a izbucnit joi dimineaţă la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti înainte ca specialiştii să anunţe cauza incendiului.

„Ceea ce ştim astăzi – şi nu ştim de azi dimineaţă, de la acest incendiu, ci ştim din săptămânile în care suntem – este aceea că avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc. Din păcate, nu e ceva nou, din păcate va mai ţine, pentru că valul pandemic mai ţine”, a declarat Cseke Attila.

„Trebuie să aşteptăm cauza incendiului. Nu ar fi corect nici din partea ministrului Sănătăţii, nici din partea altor autorităţi ale statului să dea o cauzalitate posibilă la acest incendiu. (...) Atâta timp cât nu ştim cauza incendiului, atâta timp cât specialiştii nu au spus ce s-a întâmplat, orice soluţie sau orice rezultat pe carene-am dori să îl spunem, nu ar fi corect. Ceea ce ştim astăzi – şi nu ştim de azi dimineaţă, de la acest incendiu, ci ştim din săptămânile în care suntem – este aceea că avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc.

Din păcate, nu e ceva nou, din păcate va mai ţine, pentru că valul pandemic mai ţine. Şi încă o dată, atâta timp cât cauza incendiului nu e stabilită, care poate fi o cauză obiectivă, legat de ceva care nu are o tangenţă cu persoane, dar poate fi şi o cauză subiectivă, ar fi nedorit şi incorect faţă de toţi să stabilim noi, la această dimineaţă, o cauză”, a declarat, joi dimineaţă, ministrul interimar al Sănătăţii.

Conform acestuia, personalul medical a încercat să stingă incendiul, care a fost lichidat după sosirea echipajelor de pompieri.

„Din informaţiile noastre, infirmiera care are şi arsuri şi a fost transferată la Spitalul Floreasca a încercat să intervină în momentul în care s-a aprins focul şi combinezonul i-a luat foc. Colegii au stins focul, dar a suferit arsuri”, a mai afirmat ministrul.

Citeste si:

Transferul unor pacienți cu COVID în străinătate nu garantează supraviețuirea. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, afirmă că transferul în străinătate al unor pacienţi cu patologia COVID-19 nu le asigură acestora supravieţuirea, subliniind că...

Taxa pe filme online. Ministrul Culturii susține că nu va influenţa preţul pe care îl plătesc abonații

Taxa pe filmele online nu va influenţa preţul pe care îl plătesc cetăţenii, pentru că platformele online îşi stabilesc la nivel global această politică, afirmă ministrul interimar al...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă