Prima reacție a lui Zelenski, după anunțul mobilizării parțiale din Rusia: „Putin vrea să înece Ucraina în sânge, dar în sângele propriilor lui soldați”

4 zile in urmă 40

Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu pentru Bild, primul după ce în Rusia a fost anunțată „mobilizarea partială”, că nu a văzut discursul lui Vladimir Putin, „nu a fost videoclipul meu preferat”, dar „am toate informațiile de care am nevoie, nu a fost nimic nou pentru mine”.

„Putin efectuase dinainte mobilizarea parțială, serviciile de informații și aliații noștri mi-au au spus deja acest lucru. S-a făcuse mobilizarea în ultima lună”, a declarat liderul de la Kiev.

Potrivit lui Zelenski, mobilizarea parțială arată că Rusia are „probleme cu ofițerii și cu alte cadre militare”. „Știm deja că au mobilizat cadeți. Acești copii au căzut, nici măcar nu și-au putut termina educația. Au venit la noi ca să moară”.

Președintele Ucrainei a continuat: „Putin a văzut că unitățile lui pur și simplu fug. Vrea să înece Ucraina în sânge, dar în sângele propriilor soldați”.

Zelenski nu a fost deranjat de amenințările lui Putin: „Vom acționa conform planurilor noastre, pas cu pas. Sunt sigur că ne vom elibera teritoriul”,

Legat de referendumurile anunțate în estul Ucraieni, Zelenski a spus că „sunt false, 90% din state nu le vor recunoaște”.

Întrebat despre amenințarea indirectă de a folosi arme nucleare, Zelenski a răspuns: „Nu putem ști ce este în capul acestei persoane, sunt riscuri. Personal, nu cred, însă, că le va folosi”.

Mâine, Putin poate spune: în afară de Ucraina, vrem și o parte din Polonia, altfel vom folosi arme nucleare. Nu putem face aceste compromisuri.

Vladimir Zelenski, pentru Bild:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă