Prima reacție a lui Mircea Lucescu după dispariția lui Ivan Patzaichin: „A fost cel mai mare sportiv al României, nu mă feresc!” Cum s-au cunoscut și au ajuns să fie prieteni

1 lună in urmă 33

Mircea Lucescu a primit o lovitură grea după dispariția lui Ivan Patzaichin, mai ales că a fost prieten cu fostul mare sportiv.

Tehnicianul nu s-a ferit de cuvinte după tragedia de duminică și a subliniat că Patzaichin a fost cel mai mare sportiv al României, care a devenit cunoscută și datorită unor nume mari, precum Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci sau Ilie Năstase.

Duminică, 5 septembrie 2021, a încetat din viață Ivan Patzaichin după o lungă suferință. În aprilie 2019, Ivan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Mircea Lucescu, șocat după dispariția lui Ivan Patzaichin: „Un moment extrem de greu!”

Mircea Lucescu știe de ce Ivan Patzaichin a fost cel mai mare sportiv din istoria țării noastre și l-a caracterizat pe acesta într-o discuție pe care a avut-o cu jurnalistul Daniel Nanu.

„Am mai spus, o repet: A fost cel mai mare sportiv al României. Nu mă feresc față de alți mari sportivi ai noștri. Iau în calcul, alături de atâtea și atâtea medalii pe care le-a câștigat ca sportiv, pe cele luate ca antrenor. Nu trebuie să uităm asta. A purtat cu mândrie culorile țării și ca sportiv și apoi, ca antrenor. Și-a asumat întreaga răspundere.

L-am cunoscut în anii 70, ambii fiind la același club, Dinamo. Am fost prieteni. Este un moment extrem de greu pentru mine să aflu că Ivan nu mai este. Așa cum este pentru întreg sportul românesc. Ne-a părăsit un model, un mare luptător, un mare campion, un mare antrenor, un mare prieten. Un om de o seriozitate, de o cultură, de o modestie… Exemplare!”, a transmis Mircea Lucescu.

Pe 26 noiembrie 2019, atunci când a împlinit 70 de ani, a primit din partea Preşedinţiei României Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

The post Prima reacție a lui Mircea Lucescu după dispariția lui Ivan Patzaichin: „A fost cel mai mare sportiv al României, nu mă feresc!” Cum s-au cunoscut și au ajuns să fie prieteni appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă