Prima reacţie a lui Boris Johnson, după anunţul care a făcut azi înconjurul lumii

3 săptămâni in urmă 18

  • Liga 1: FC Botoșani - Universitatea Craiova, miercuri, 19:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Sepsi Sfântu Gheorghe - CFR Cluj, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Ce spune Boris Johnson despre destrămarea Super Ligii

"Salut anunţul făcut ieri seară. Este rezultatul corect pentru suporteri, cluburi şi comunităţile fotbalistice din întreaga ţară. Trebuie să protejăm în continuare acest sport naţional, pe care îl preţuim", a scris Boris Johnson într-un mesaj difuzat miercuri dimineaţă pe Twitter.

Liderul conservator, care a discutat marţi cu oficialii Federaţiei engleze de fotbal (FA), cu cei ai Premier League, precum şi cu grupurile de suporteri, a promis că va face orice pentru a se opune formării unei Super Ligi, având în vedere inclusiv opţiuni legislative.

Cele 6 cluburi din Anglia care s-au retras au fost urmate, pe rând, de Inter Milano, Atletico Madrid şi AC Milan. Astfel, la ora redactării acestei ştiri, din proiectul Super Ligii mai fac parte Real Madrid, Barcelona şi Juventus.

Cele 6 cluburi din Anglia s-au retras pe rând din Super Ligă

Confruntate cu un val de proteste, 6 dintre cele 12 cluburi fondatoare, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Manchester United şi Chelsea, toate din Anglia, şi-au anunţat retragerea din Super Ligă.

"Am făcut o greşeală şi ne cerem scuze pentru asta", a scris Arsenal Londra într-un comunicat difuzat marţi seara.

Cele 12 cluburi s-au gândit că vor convinge lumea fotbalului oferind mai multe meciuri cu miză mare şi au urmărit venituri colosale prin asigurarea unui loc permanent într-o competiţie aproape inaccesibilă altor echipe europene, în condiţiile în care 15 dintre cele 20 de participante ar fi fost calificate din oficiu.

Organizatorii Super Ligii, în fruntea cărora se află preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, au precizat marţi seara că retragerea cluburilor din Premier League a fost provocată de "presiunea" făcută asupra acestora şi au anunţat că vor analiza în continuare "etapele cele mai potrivite pentru remodelarea proiectului".

Etichete: super liga , boris johnson
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă