Prima reacție a lui Adrian Porumboiu după ce Sebastian Colțescu a fost suspendat de UEFA: „Din prostia lui s-a ajuns aici! El e vinovatul principal!” EXCLUSIV

1 lună in urmă 2

Adrian Porumboiu n-a părut surprins de decizia luată de UEFA în cazul lui Sebastian Colțescu, dar a subliniat pentru ProSport că vinovatul principal în tot scandalul de la Paris este asistentul Octavian Șovre.

Fostul mare arbitru consideră că „din prostia lui Șovre” s-a ajuns la acest scandal imens din Franța, mediatizat o bună bucată de timp, mai ales că incidentul cu brigada din România a avut loc la un meci de Liga Campionilor.

Sebastian Colţescu, arbitrul de rezervă de la meciul de Liga Campionilor dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, şi unul dintre asistenţi, Octavian Şovre, au folosit atunci expresiile „ăla negru” şi „negrul ăla” pentru a-l indica centralului Ovidiu Haţegan pe antrenorul secund al formaţiei turce, camerunezul Webo. În urma acestei exprimări nefericite, s-a iscat un adevărat scandal, care a dus la rejucarea meciului, următoarea zi, și înlocuirea brigăzii de arbitri.

Reacția lui Adrian Porumboiu după suspendarea lui Sebastian Colțescu: „Șovre este vinovatul principal!”

„Vinovatul principal în tot acel scandal este Octavian Șovre. Din prostia lui s-a întâmplat totul, eu am spus asta din start și subliniez și acum. Pe de altă parte, nici la UEFA nu sunt sfinți, stați liniștiți! Cât despre Sebastian Colțescu, faptul e consumat, el oricum nu mai putea arbitra pe plan european.

Deși e foarte talentat, el a făcut o grămadă de erori, mi-e și groază să mi le amintesc. Totuși, a fost delegat într-o voioșie, de parcă nu se întâmpla nimic”, a spus Adrian Porumboiu, pentru ProSport.

Sebastian Colțescu oricum a fost scos de CCA de pe lista FIFA, astfel că meciul dintre PSG și Bașakșehir va rămâne, în proporție de 99,99 %, ultima partidă europeană la care s-a aflat în calitate de arbitru.

Sebastian Colțescu poate arbitra în Liga 1

Scăparea lui Colțescu vine dintr-un articol din Regulamentul Disciplinar al UEFA, care prevede că o suspendare nu se aplică decât în competiția unde s-a produs eroarea, dacă nu se specifică altfel.

Cu alte cuvinte, considerând probabil că oricum suspendarea din Liga Campionilor este suficientă, cei de la UEFA nu au mai trecut în actul prin care au comunicat către FRF și aplicarea sancțiunii în competiția internă, în speță în Liga 1.

The post Prima reacție a lui Adrian Porumboiu după ce Sebastian Colțescu a fost suspendat de UEFA: „Din prostia lui s-a ajuns aici! El e vinovatul principal!” EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă