Prima reacție a BOR după reținerea părintelui Visarion Alexa. „Vestea este absolut șocantă”

1 săptămână in urmă 21

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a anunțat, într-un comunicat de presă, că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă după ce părintele Visarion Alexa a fost reținut pentru agresiune sexuală.

că vestea potrivit căreia părintele Visarion Alexa a fost reținut în urma unei acuzații de agresiune sexuală este „una absolut șocantă”, iar Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă în acest caz.

„Vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă. Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum în sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează”, a transmis Vasile Bănescu, sâmbătă, într-un comunicat de presă, dat publicității la scurt timp după ce informația că părintele Visarion Alexa a fost reținut a devenit publică.

În același comunicat, purtătorul de cuvânt al BOR anunță că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă în acest caz.

„Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare,  cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericești în cadrul „Consistoriului bisericesc””, transmite acesta.

Reținerea preotului Visarion Alexa vine după ce, în urmă cu aproape o lună, o femeie a depus o plângere la poliție, acuzându-l pe preot de agresiune sexuală, în timpul spovedaniei.

O femeie a depus plângere pe numele părintelui Visarion Alexa la mijlocul lunii august, spunând că ar fi fost agresată sexual chiar în timpul spovedaniei.

Preotul a fost reținut ieri pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă