Prima plângere penală împotriva guvernului de New York, acuzat de hărțuire sexuală

2 luni in urmă 22

Una dintre cele unsprezece femei citate în ancheta independentă care îl acuză pe guvernatorul democrat al statului New York, Andrew Cuomo, de hărţuire sexuală a depus plângere penală împotriva politicianului, prima de la publicarea raportului, relatează agenția Reuters.

Femeia, a cărui nume nu a fost făcut public, fost funcționar public, l-a acuzat pe Cuomo de atingeri nepotrivite și indecente. Este cea mai gravă acuzație de hărțuire sexuală cu care se confruntă Cuomo, a cărui carieră politică ascendentă cândva ca parte a uneia dintre cele mai puternice familii ale Partidului Democrat din țară este pe punctul de a se prăbuși.

Fosta angajată a fost una dintre cel puțin 11 femei despre care anchetatorii statului New York au declarat săptămâna aceasta că au fost hărțuiți sexual de Cuomo, un democrat, care se opune solicitărilor pe scară largă, inclusiv din partea președintelui american Joe Biden, de a demisiona și se confruntă cu riscul de a fi destituit de aleșii locali.

Asistentul executiv le-a spus anchetatorilor că Cuomo a chemat-o la conacul său în noiembrie 2020, a condus-o într-o cameră, a închis ușa și i-a strecurat mâna sub bluză, conform raportului anchetatorilor, publicat marți. de procurorul general din New York, Letitia James.

Raportul mai susține că guvernatorul și angajații lui ar fi recurs la „represalii faţă de cel puţin o angajată care a depus mărturie”. Este vorba despre acțiuni de „discreditare, inclusiv prin diseminarea către presă a documentelor interne confidențiale care o puneau pe aceasta într-o lumină negativă”.

Procurorul precizează că prin acest comportament, Cuomo a încălcat mai multe legi federale și ale statului New York.

Într-o declarație de presă susținută marți, Andrew Cuomo, care s-a bucurat de popularitate datorită modului în care a gestionat pandemia de coronavirus în New York, unul dintre cele mai afectate state din SUA, a negat acuzațiile.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă