Prima plajă din Mamaia care se închide în plin sezon estival. Firma acuză că lărgirea plajelor a dus la „moarte rapidă și sigură”

2 luni in urmă 42

Administratorul unei plaje din Mamaia a anunțat, în plin sezon estival, că închide zona de litoral pe care au închiriat-o de la Administraţia bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), instituția care deține în proprietate plajele din România.

Firma susține că lărgirea plajelor este motivul pentru care acum a fost forțată să închidă. „Mulțumim ABADL pentru că ne-au obligat indirect să murim la scurt timp după ce am prins viață în acest sezon”, acuză societatea care adminsitrează porțiunea de plajă din Mamaia.

Coco Beach este prima firmă de pe litoral care se închide după lărgirea plajelor începută în toamna anului trecut. Plajele din Mamaia și Mamaia Nord au fost lărgite cu aproximativ 50 de hectare și au fost lăsate neamenajate în actualul sezon estival. Pentru că noul teren nu este intabulat, firmele care administrează parcelele de plajă nu au avut voie să-l exploateze corespunzător pentru a fi practicabil pentru turiști. De aceea, toate șezlongurile au fost puse pe nisipul vechi, la mare distanță de apă. În plus, turiștii acuză că noul nisip este plin de scoici și este incomod să mergi pe el.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă