Prima măsură luată împotriva lui Lyon, în așteptarea verdictului final, după ce Payet a fost lovit în cap de o sticlă

2 săptămâni in urmă 3

  • Liga 2: CSA Steaua - U Cluj, marți, 17:00, Digi Sport 1

  • UCL: Villarreal - Manchester United, marți, 19:45, Digi Sport 1

Meciul Lyon - Marseille, oprit în minutul 5 după ce Payet a fost lovit de o sticlă cu apă

Galerie Foto

Partida de la Lyon a fost oprită în minutul 5 şi nu a mai fost reluată, după ce unul dintre jucătorii oaspeţilor, Dimitri Payet, a fost lovit în cap cu o sticlă cu apă aruncată din tribune de unul dintre suporterii formaţiei gazdă.

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a calificat drept "intolerabil" incidentul care provocat întreruperea meciului dintre Olympique Lyon şi Olympique Marseille, duminică seara, în cadrul etapei a 14-a a campionatului de fotbal al Franţei.

După aproape două ore de la întreruperea jocului, arbitrul a decis să pună capăt definitiv partidei, "considerând că securitatea jucătorilor nu este asigurată", a anunţat speaker-ul stadionului.

"Este inadmisibil. Este intolerabil ca actorii jocului să poată fi atacaţi în acest fel", a precizat Mărăcineanu într-un comunicat dat publicităţii, după ce mai multe incidente de acest fel au avut loc pe stadioanele din Ligue 1 de la debutul sezonului.

"Liga (franceză de fotbal) va trebui, cu siguranţă, să-şi clarifice regulamentul, pentru ca un astfel de act de agresiune asupra unui jucător să ducă la oprirea automată a meciului", a adăugat demnitarul francez.

Roxana Mărăcineanu a pledat, totodată, pentru "sancţiuni individuale" în astfel de cazuri şi a subliniat că este necesară o "conştientizare imediată şi radicală a cluburilor, pentru a garanta siguranţa pe teren şi în tribune".

VIDEO Momentul în care Payet este lovit de o stică cu apă

Ce se întâmplă cu suporterul care l-a lovit pe Payet cu o sticlă și a provocat suspendarea derby-ului Lyon - Marseille

Un suporter al celor de la Lyon l-a lovit cu o sticlă de apă în cap pe Dimitri Payet în timp ce mijlocașul lui OM se pregătea să execute un corner. Arbitrul a decis să trimită jucătorii la vestiare, iar ulterior a fost luată hotărârea ca partida să nu se reia în aceeași seară.

Principalul suspect pentru actul de violență este un bărbat de 32 de ani, care a fost reținut imediat de polițiști. Acesta se află în continuare în custodia autorităților, iar marți după-amiază va fi judecat în regim de urgență la Tribunalul din Lyon, anunță L'Equipe.

Alți doi suspecți, în vârstă de 18 ani, care fuseseră reținuți duminică seară pentru deținerea de fumigene, au fost eliberați din cauza lipsei de probe. În schimb, un tânăr de 17 ani va fi judecat pentru același motiv, anunță sursa citată.

Etichete: olympique lyon , olympique marseille , payet

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă