Prima livrare de vaccinuri COVAX în Venezuela

1 lună in urmă 24

 Arhivă Sursa foto: Arhivă

Venezuela a primit, marţi, primul transport de vaccinuri împotriva COVID-19 prin mecanismul internaţional COVAX, după luni de controverse şi un război al declaraţiilor, a confirmat Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS).

MARŢI, 07 SEPTEMBRIE 2021, 23:54

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Aproximativ 700.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac au ajuns la Caracas, dând deoparte luni de controverse cu privire la întârzierea efectuării plăţilor şi livrării, pe fondul sancţiunilor financiare internaţionale.

Guvernul socialist a denunţat îngheţarea activelor venezuelene din străinătate, ca parte a sancţiunilor împotriva Venezuelei destinate să îl alunge de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro, pentru a justifica plata cu întârziere a 120 de milioane de dolari pentru circa 11,3 milioane de doze, informează Agerpres.

În iulie, Nicolas Maduro a lansat chiar un ultimatum mediatic mecanismului COVAX: ,,Fie ni se trimit vaccinurile, fie ni se returnează banii".

OPS a anunţat în august că, într-o primă fază, Venezuela va primi aproximativ 3,2 milioane de doze de vaccinuri chinezeşti Sinopharm şi Sinovac.

Guvernul nu furnizează în mod regulat date privind vaccinarea, dar, potrivit OPS, 3,3 milioane de persoane (11,62% din populaţie) au primit cele două doze de vaccinuri administrate în ţară: Sputnik V din Rusia şi Sinopharm din China.

Aproape şase milioane de persoane au primit o primă doză.

Planul de vaccinare a fost criticat pentru că este lent în implementare.

Cu toate acestea, guvernul de la Caracas a anunţat că şi-a stabilit obiectivul de a vaccina 70% din populaţie până în octombrie, aproximativ 22 de milioane de persoane.

Potrivit datelor oficiale, Venezuela numără mai mult de 340.000 de cazuri de COVID-19 pentru 4.115 decese, cifre puse la îndoială de reprezentanţi din domeniul sănătăţii şi de organizaţiile internaţionale care le consideră subestimate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă