Prima întâlnire. Cum te pregătești și cum te porți ca să o obții și pe a doua

2 luni in urmă 159


Întâlnirile pot fi un proces descurajant pentru majoritatea oamenilor, în special pentru cei care își găsesc cu dificultate partenerul potrivit, iar prima întâlnire poate fi un prilej de anxietate. Indiferent de vârstă, statut social sau ocupație, orice om își dorește să facă o impresie bună la prima întâlnire și se pregătește destul de intens pentru ea.  


De fapt, uneori încercăm atât de mult să facem o impresie bună, încât nici măcar nu ne mai bucurăm de moment în sine. Dacă vă pregătiți pentru o primă întâlnire, iată câteva sfaturi care vă pot ajuta înainte, dar și în timpul ei. Astfel, întâlnirea va avea succes și este posibil să îi urmeze și a doua.


Cum te pregătești pentru prima întâlnire


Poartă ceva în care să te simți bine


O modalitate pentru a-ți crește încrederea în tine este să porți ceva în care să te simți bine. Dacă îmbraci o ținută care te pune în valoare, dar și care îți place, vei emana încredere. Fie că este cămașa ta preferată, pantalonii sau chiar o pereche de șosete, dacă te fac să te simți bine, atunci asigură-te că le porți la întâlnire. Nu uita să ai toate hainele curate și călcate, prima impresie vizuală e crucială la prima întâlnire.


Încrederea este cheia


Indiferent de ținuta pe care o alegi, încrederea este cel mai sexy lucru pe care îl poți purta. Ca să capeți încredere în tine, ține spatele și capul drept, privirea în față, trage umerii înapoi și ridică pieptul. Postura este o modalitate excelentă prin care să obții un plus de încredere în tine și să o și transmiți mai departe. O altă modalitate prin care să arăți încredere este zâmbetul. Zâmbește des și astfel îți vei crea o stare de bine înainte să ajungi la întâlnire. 


Pregătește subiecte de conversație în minte


Un lucru de care mulți oameni se sperie când vine vorba de primele întâlniri este că nu vor avea nimic de vorbit și va exista doar o tăcere lungă și incomodă. Acest lucru se întâmplă rareori, dar o modalitate bună de a-l evita este să ai în vedere câteva subiecte de conversație. Ideal ar fi să nu abordezi la prima întâlnire subiecte sensibile precum politica, orientarea religioasă, părerile cu privire la minorități sexuale sau să nu intri în discuții despre trecutul amoros. Alege subiecte ușoare precum preferințele culinare, animale de companie, cărți, piese de teatru, evenimente culturale.


Fii deschis și optimist


Gândirea pozitivă este cea mai bună armă împotriva anxietății, chiar și celei cauzate de prima întâlnire. Înlocuiește gândurile pesimiste și întrebările despre ce nu ar putea să meargă bine cu o viziune optimistă, pe care o poți ajuta cu afirmații pozitive. Trebuie să fii propriul tău fan înainte de a merge la prima întâlnire și, cu cât îți spui mai mult că ești cel mai bun, cu atât vei începe să crezi mai mult în asta. Zâmbește-ți în oglindă, admiră-te și spune-ți cuvinte de încurajare. Cheia este să intri cu o perspectivă pozitivă și să ai încredere că totul va merge bine.


De asemenea, poate ajuta să asculți muzica preferată, ba chiar să fredonezi câteva versuri în timp ce te pregătești pentru întâlnire. Te va ajuta să te relaxezi și să nu te mai gândești doar la cum va merge întâlnirea. 


Odată ce ai ajuns la prima întâlnire, există câteva elemente de care să ții seama, care te pot ajuta să ai succes și să poți spera chiar la un început de relație


Cum să te porți la prima întâlnire ca să ai șanse și la a doua


Fii jucăuș


Chiar dacă ai o stare de nervozitate, relaxează-te și nu te purta la prima întâlnire ca la un interviu de angajare. Dacă nu te iei prea în serios și nu pui presiune nici pe tine, nici pe rezultatul întâlnirii, vei emana relaxare și vei putea deschide terenul pentru discuții care să vă permită să vă cunoașteți. Nu pune prea multe întrebări serioase la prima întâlnire, abordează o atitudine lejeră și vei avea mai multe șanse de reușită. 


Vorbește despre ceva semnificativ


Primele întâlniri pot deveni repetitive și plictisitoare dacă nu abordezi conștient subiecte interesante. Întrebări precum „ce faci?” și „de unde ești?” te vor duce doar până la un punct și nu te vor ajuta să cunoști cu adevărat pe cineva. Împărtășește și lucruri personale, în anumite limite, mai ales dacă îți place cu adevărat persoana cu care te-ai întâlnit.


Acordă atenție limbajului corpului


Când suntem agitați, e posibil să facem gesturi care ne trădează, cum ar fi să ne încrucișăm brațele, să ne acoperim fața cu mâinile sau alte mișcări care exprimă agitație. Ca să le eviți, alege să zâmbești mult, să păstrezi contactul vizual cu interlocutorul și să menții permanent o poziție deschisă  a corpului. 


Fii tu însuți


Probabil că există o mulțime de sfaturi care încearcă să-ți spună cine trebuie să fii pentru a avea o primă întâlnire reușită, dar tot ce trebuie să faci este să fii tu însuți. Atunci când te arăți așa cum ești, vei atrage în mod natural persoana potrivită, care îți prețuiește calitățile, dar și defectele. Dacă încerci să impresionezi pe cineva pretinzând că ești cine crezi că vrea el să fii, vei ajunge doar să porți o mască în relație, care mai devreme sau mai târziu va cădea. 


Adaptează-te din mers


Nu cunoști persoana cu care te-ai întâlnit, așa că nu poți anticipa cum vor decurge lucrurile. Ce poți face este să îi observi reacțiile și să adaptezi discuția și acțiunile după răspunsul venit din cealaltă parte și exprimat prin zâmbet, gesturi sau chiar întrebări. Dacă vezi că discuția trenează, schimbă subiectul, află ce subiecte comune ați putea avea și dezvoltă-le, păstrează o dinamică a întâlnirii, în care să și râdeți și să alternați temele de discuție.


Vorbește despre viitor


Asta nu înseamnă să vorbiți despre nunți și copii, ci despre o viitoare a doua întâlnire sau timpul pe care l-ați putea petrece împreună.  Acest lucru depinde de cum decurge prima întâlnire, dar dacă aveți interese comune, cum ar fi o trupă sau un tip de mâncare, poți să propui să mergeți la un concert împreună sau să te oferi să gătești cina. Nu există nicio regulă care să spună că trebuie să aștepți până după prima întâlnire pentru a o planifica pe a doua - dar nu o forța dacă nu se întâmplă în mod natural.


Arată-ți interesul și nu aștepta prea mult înainte de a aborda din nou posibilul partener


Dacă ți-a plăcut întâlnirea, asigură-te că împărtășești asta și cu partenerul înainte de a vă despărți și spune-i că ți-ar plăcea să vă revedeți. De asemenea, nu aștepta prea mult să dai telefon sau să scrii. Poți face asta chiar după întâlnire. Sugerează o altă întâlnire și fă propuneri în acest sens.


Prima întâlnire poate fi stresantă, dar, în același timp, poate fi și distractivă și interesantă, iar cele mai importante ingrediente sunt optimismul, starea de prezență și buna dispoziție.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă