Prima filmare trimisă de pe planeta Marte de roverul NASA Perseverance

1 săptămână in urmă 15


NASA a prezentat luni primul videoclip nemaivăzut de omenire cu aterizarea roverului său Perseverance, după ce a aterizat în siguranță pe Marte joi, în căutarea formelor de viață.


Filmare publicată are trei minute, iar cu ajutorul celor 23 de camere de înaltă definiție situate în diferite locuri ale modulului, sunt prezentate omenirii momente majore din timpul intrării pe Planeta Roșie.


Una dintre camere arată deschiderea unei parașute supersonice, de la aproximativ 17 kilometri deasupra suprafeței. Altă cameră, situată sub rover, arată terenul marțian apropiindu-se, iar alte două imagini prezintă rover-ul în timp ce atinge treptat solul marțian, suspendat de trei cabluri, scrie HotNews.


Mai mult, un microfon de pe rover a oferit și prima înregistrare audio a sunetelor de pe Marte. Cu toate acestea, nu a putut fi înregistrat niciun sunet în timpul coborârii.


Transportat de racheta Atlas, roverul Perseverance, aparţinând NASA, a ajuns pe planeta Marte, joi, 18 februarie, la ora 22.56, ora României. Roverul a amartizat după o călătorie de aproximativ 480 de milioane de kilometri. Misiunea americană, pornită pe 30 iulie 2020, explorează posibilitățile de existență a vieții pe Planeta Roșie.


Pentru a ateriza, a trebuit să treacă prin cele „șapte minute de teroare”. Timpul ca semnalele radio să călătorească de pe Pământ pe Marte este de aproximativ 11 minute, ceea ce înseamnă că cele șapte minute necesare pentru aterizarea navei spațiale pe Marte au loc fără niciun ajutor sau intervenție din partea echipelor NASA de pe Pământ.


„Această aterizare este unul dintre acele momente esențiale pentru NASA, Statele Unite și explorarea spațiului la nivel global, când știm că suntem pe punctul de a descoperi și de a ne ascuți creioanele, ca să spunem așa, pentru a rescrie manualele”, a declarat Steve Jurczyk de la NASA.Foto: Epa


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă