Prima femeie astronaut este o tânără de 27 de ani din Emiratele Arabe Unite

4 săptămâni in urmă 18

Premieră în Emiratele Arabe Unite. O tânără de doar 27 de ani a fost selectată din peste 4.000 de candidaţi,  pentru a deveni prima femeie astronaut din lumea arabă.

De profesie inginer mecanic, ea se va antrena alături de alţi patru colegi pentru a ajunge în Spaţiu. Totodată, va merge în Statele Unite, la şcoala pentru astronauţi NASA, din Statele Unite.

Emiratele Arabe Unite investesc masiv în propriul program spaţial, ştiinţă şi tehnologie pentru a depinde mai puţin de sursele de petrol. În luna februarie, arabii au lansat prima expediţie interplanetară, atunci când nava lor spaţială a ajuns pe orbita planetei Marte.

4.000 de candidaţi pentru a fi instruiţi la NASA

Vicepreşedintele EAU şi emirul Dubaiului, şeicul Mohammed bin Rashid, a anunţat că femeia astronaut este Noura al-Matrooshi, deţinătoare a unei licenţe în inginerie mecanică. ''Anunţăm prima femeie astronaut de origine arabă printre cei doi noi astronauţi selectaţi din peste 4.000 de candidaţi pentru a fi instruiţi la NASA pentru viitoarele misiuni de explorare spaţială'', a scris Mohammed bin Rashid pe Twitter.

Al doilea astronaut este Mohammed al-Mulla. Cei doi vor urma un program de instruire la Centrul Spaţial Johnson al NASA din Houston, Statele Unite.

Sonda spaţială Hope - sau Al-Amal, în arabă -, fără echipaj uman, a fost lansată din Japonia în iulie. Potrivit misiunii, sonda va rămâne pe orbita planetei Marte pe durata unui an marţian - 687 de zile terestre - timp în care va capta imagini şi va studia atmosfera planetei şi schimbarea anotimpurilor. Datele obţinute vor fi împărtăşite comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă