Primă de 300 $ ca să nu împuște pe nimeni. Măsura luată la San Francisco pentru scăderea criminalității

1 lună in urmă 20

De luna viitoare, municipalitatea din San Francisco, statul american California, va oferi indivizilor considerați foarte periculoși bonusuri lunare de câte 300 de dolari, pentru a nu mai împușca pe nimeni sau pentru a nu mai ajunge în situația de a fi ei împușcați, informează ziarul San Francisco Examineră, citat de Bild.

Participanții selecționați pentru acest program vor putea câștiga suplimentar până la încă 200 de dolari lunar, prin respectarea unor condiții, cum ar fi participarea la un interviu de angajare, supunerea la o perioadă juridică de probă sau întâlnirea regulată cu un mentor.

 Știm că 500 de dolari la San Francisco nu constituie o sumă importantă de bani. Însă, dacă este suficient pentru a-ți permite să stai de vorbă cu oamenii și de a-ți face un plan de viață, atunci este enorm.

Sheryl Davis, directoare executivă a Comisiei pentru Drepturile Omului din cadrul municipalității și coordonatoarea programului:

Programul oferă o sumă de pornire de 300 de dolari lunar fără a se monitoriza respectarea vreunei condiții. După primirea banilor, indivizii acționează ca „ambasadori ai siguranței publice”.

În octombrie, programul va începe cu 10 persoane, urmând ca, până la sfârșitul anului, să se extindă cu alte 30 de indivizi de mare risc.

Programul din San Francisco este finanțat din fonduri realocate de la poliție, conform revendicărilor Black Lives Matter. Inițiativă are loc pe fondul creșterii dramatice a numărului de focuri de armă trase pe străzi. „Orașul viselor” trece printr-un val brutal de criminalitate.

119 persoane au fost victime ale infracțiunilor cu arme de foc în prima jumătate a anului, de două ori mai multe decât în ​​aceeași perioadă din 2020. Există, de asemenea, niveluri record de spargeri: 3.762 de incidente în iulie, comparativ cu 2,243 în mai 2020.

Furtul din magazine este, de asemenea, la ordinea zilei. Conform unei legi din 2014, furturile până la o valoare totală de 950 $ nu sunt pedepsite ca „infracțiune”, ci sunt doar „contravenție”.

Susținătorii proiectul indică un program similar în orașul californian Richmond, unde împușcăturile au fost reduse cu 55% după aplicarea programului, a cărui idee de bază este că multe crime se întâmplă din cauza sărăciei!

Criticii proiectului: „Bani pentru gangsteri”

Proiectul din San Francisco a condus la o dezbatere aprinsă despre politicii ultra-liberală din statul californian. Criticii iau peste picior inițiativa administrației orașului progresist, numind-o „bani pentru gangsteri”.

Comentatorii conservatori, precum columnistul David Freddoso, de la Washington Examiner, susțin că „astfel de persoane trebuie să fie ținuțe în spatele zidurilor închisorii. Nimeni nu merită să fie plătit pentru că nu împușcă oameni”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă