Prima campioană olimpică din Filipine, „îngropată” în bani. Cât va primi Hidilyn Diaz după performanța de la JO Tokyo 2020

2 luni in urmă 48

Hidilyn Diaz a devenit prima sportivă filipineză care câștigă o medalie de aur la Jocurile Olimpice, performanță care îi va aduce o remunerație consistentă.

Atât autoritățile locale și guvernamentale s-au implicat în recompensarea halterofilei, cât și mai multe firme, printre care și două companii aeriene, care i-au promis că va putea zbura gratis pentru tot restul vieții. În afara sumelor de bani pe care le va încasa, Diaz va primi și o casă și mai multe terenuri, evaluate la 360.000 de dolari.

În afară de mica avere pe care a pus deja mâna, sportiva din Filipine se așteaptă ca în viitorul apropiat să primească și alte oferte din partea unor noi sponsori care doresc să își asocieze imaginea cu medalia de aur.

Prima campioană olimpică din Filipine poate ajunge la două milioane de euro

Sportiva care a triumfat la categoria 55 de kilograme este angajată a forțelor aeriene din Filipine, având gradul de sergent. După această performanță, însă, dacă își va păstra acest loc de muncă o va face din pură pasiune, întrucât sumele de bani care îi vor intra în conturi sunt mai mult decât consistente.

În afara casei și a terenurilor evaluate la 360.000 de euro, Diaz va pune mâna și pe un cec în valoare de 810.000 de dolari, și se așteaptă ca sumele să se dubleze în perioada următoare.

„Credeți-mă, văd că se va întâmpla asta (n.red. – să devină bogată). Poate strânge peste 100 de milioane de pesos filipinezi (n.red. – aproximativ două milioane de dolari). Va fi foarte bogată! Fără nicio îndoială. Este prima medaliată cu aur din istoria Filipinelor și toate companiile vor dori să pună mână pe ea”, a declarat reprezentantul unui ONG pentru presa din Filipine.

Hidilyn Diaz va fi recompensată cu Medalia Prezidențială de Merit după ce a devenit prima sportivă din Filipine care își adjudecă aurul la Jocurile Olimpice..

The post Prima campioană olimpică din Filipine, „îngropată” în bani. Cât va primi Hidilyn Diaz după performanța de la JO Tokyo 2020 appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă